[ milos petkovic @ 03.08.2007. 11:29 ] @
| Pozdrav svima, dobio sam na poklon ethernet kameru DLINK DCS-900 povezao je u switch u lan pa me zanima kako da je podesim da bih mogao da joj sa interneta pristupim sa udaljenog mesta, inace mreza u kojoj je prikljucena ide preko rutera na internet sa statickom ip. Kameri ruter dodeljuje ip adresu preko DHCP-a |
[ Ivic@ @ 03.08.2007. 16:45 ] @
Prvo ta kamera u lanu mora da ima staticku adresu takodje. Onda moras da konfigurises port forwarding na ruteru, recimo port80>>IPadresakamere:80. Na samoj kameri mozes da podesis na kom ce portu da "slusa"(verovatno je port 80 stavljen po default-u). I to je to.
[ boss074 @ 20.08.2007. 09:49 ] @
Pa da li si resio problem?
Nista ne pises, niti kudis niti hvalis ovo sto ti je covek napisao. Inace to je cela nauka, ne znam koji router imas, kod D-Linka je to veoma jednostavno reseno, toliko prost interfejs da ne mozes da pogresis. Sve u svemu jednostavno mu uradis port FWD i to je to. Kad pristupas toj kameri kucas IP adresu routera: port na koji si uradio FWD. I to je to. Pozdrav!
I da, umalo da zaboravim,
ne preporucujem port 80, koristi neki npr. od 8000 pa na gore!
[ milos petkovic @ 20.08.2007. 19:41 ] @
Pa pre dva dana sam tek dosao sa odmora, zato nista nisam pisao, nego probacu sad ovo pa cu javiti, mada vidm da nije komplikovano uopste, u svakom slucaju hvala puno na savetima. Pozdrav
[ laki71 @ 16.10.2007. 20:24 ] @
Imam pitanje koje je u vezi sa ovom temom. Imam racunar koji je u uglu sobe ( 5m x 4m) i hteo bih da na njega postavim web kameru koja bi sluzila za nadzor. Pitanje je: Da li je moguce ostaviti upaljen kompjuter i kameru da snima na hdd, i istoj kameri pristupiti sa udaljenog kompjutera a da se to ne primeti na ekranu ( tipa: da se upali ekran i neko ko je u sobi primeti da se snima...jer me neko potkrada a ja zalim znati ko). Da li je moguce da neko koristi kompjuter a da kamera i dalje radi svoj posao? Molim vas za malo detaljnije objasnjenje jer sam relativni pocetnik. Unapred JAKO zahvalan Laki
PS. napominjem da imam stalnu IP adresu, koristim Vistu i pristupao bih svom kompu sa drugog koji koristi XP i to preko kablovskog interneta
[ laki71 @ 04.10.2009. 12:38 ] @
Ima li neko neku ideju povodom ovog pitanja?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.