[ stankeee @ 03.08.2007. 12:46 ] @
| Problem je slaba kontrola uredjaja daljinskim upravljacem .Daljinski se mora uperiti strogo u uredjaj kako bi izvrsio funkciju koju mu zadajete ( fabricko stanje uredjaja ) . Kako otkloniti ovu manu nekim laksim zahvatom ? Da li je moguca solucija zamena emitujuce IR diode u daljinskom ili neka druga varijanta .
Problem se konkretno odnosi na DVD player Xwave 9200 |
[ rubin_miki @ 03.08.2007. 12:59 ] @
probati zamenom IR prijemnika u DVD i IR predajnika u daljincem....
[ Majstor Duja @ 03.08.2007. 15:51 ] @
A zamenom baterija?

[ rubin_miki @ 03.08.2007. 16:37 ] @
zar treab ponakad baterije menjati???????

nisam znao.....

[ habit @ 03.08.2007. 17:21 ] @
ma daaaa...baterije se menjaju, cak ih ima i koje se pune...he-he-he...
A sto se tice pitanja, osim predloga kolega, moze se desiti (posto je rec o kinescini) da je prilikom brzog sklapanja uredjaja IR prijemnik u samom uredjaju izmaknut, zarotiran i sl. Kinezi cak toliko zure da nalazim i ne pritegnute komponente za hladnjake, neazurirane kablove, nefinalizirane plastike, viske ili manjke srafica i sl.
Garantujem da je neko do sada nasao i mrtvog-crklog-umrlog-oladjenog (ta'ki su najbolji) kinescica unutra.
cubica
[ sakibm @ 05.08.2007. 23:14 ] @
Ja sam nekad ovakav problem na iskrinom ili niškom daljincu riješio sa zamjenom elektrolitskog kondenzatora u daljincu.
[ stankeee @ 06.08.2007. 21:04 ] @
stavio si istu vrednost samo novi ili si menjao i kond i vrednost - sta si uradio ?
[ sakibm @ 22.08.2007. 23:24 ] @
Novi kondenzator istog kapaciteta.
[ Mikica010 @ 24.08.2007. 03:43 ] @
Meni se desilo da je ispred prijemnika u DVD-u bila neka folija koju verovatno u brzini nisu skinuli ili je tu zalutala, pa proveri da li nije neka takva glupost.
pozdrav
[ filka @ 24.08.2007. 10:45 ] @
Ta FOLIJA ima je u svakom ir prijemnilu i ona u nikom slucaju nije tamo zalutala jer ona ima svoju namenu akvar se resava kod majstora u servisu.pozdrav...
[ dmn @ 20.09.2007. 09:41 ] @
Da se nadovezem posto imam slican problem, doduse tv je u pitanju.
Dakle, ne samo da moram da uperim daljinac pravo u senzor, nego i tv pogresno reaguje. Da pojasnim, npr. prvo pritisnem dugme P+ (za prebacivanje na sledeci program), a posle toga pritisnem V+ (za pojavacavanje tona), i kada pritisnem V+, tv reaguje kao da sam pritisao P+, tj. kao da ima neku vrstu kasnjenja, odnosno i dalje reaguje na prethodno pozvanu komandu.
Da li zvuci poznato? Da menjam dalinac ili da bacam ceo tv?
hvala i poz
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.