[ zoran77 @ 03.08.2007. 23:10 ] @
Imam ADSL 512 ali uTorrent mi jako sporo skida. Za jedan film potrebno mu je par dana mucenja. Sta da radim ??? |
[ zoran77 @ 03.08.2007. 23:10 ] @
[ night-shift @ 03.08.2007. 23:25 ] @
Skini torrent sa više seedera, stavi upload na recimo 6 kBps i naravno koristi pretragu:
http://www.elitesecurity.org/pretraga [ breeeder @ 04.08.2007. 15:25 ] @
1.pogledaj da li su ti otvoreni-forwordovani portovi options-speed guide-test if ...
2.da li ima dovoljan broj seedera leechera 3.ogranici upload speed-desni klik na fajl properties max download na 0,po mom iskustvu na 512 najbolje je na 6-7 za max upload. [ F F F F @ 05.08.2007. 07:28 ] @
Citat: breeeder: 1.pogledaj da li su ti otvoreni-forwordovani portovi options-speed guide-test if ... 2.da li ima dovoljan broj seedera leechera 3.ogranici upload speed-desni klik na fajl properties max download na 0,po mom iskustvu na 512 najbolje je na 6-7 za max upload. ..ja sam namestio konekciju na pure bridge i radi mi i download i upload.. mada kada stisnem na test if port is forwaded properly onda mi javi error. inace maximum download mi je oko 11-12 KB/s .. da li je to ok na brzini 256/64? [ Goran Nikolovski @ 05.08.2007. 08:02 ] @
Daleko da je 11,12 KB/s OK, to je veoma losa brzina. Meni uvek ide 26-29KB/s na 256/64kbps paketu. Ako sve dobro podesis i izaberes dobar torrent mora da ide brzo.
[ Skaarj @ 05.08.2007. 08:42 ] @
Ja sam na Telekom ADSLu 256. Torrenti mi svi (bez obzira koji je tracker, i koliko seedova ili peerova ima) zavrsavaju u proseku sa 11-12kb. Nekada je to islo preko 20 u proseku. Rekao bih da je filtriranje sobracaja pocelo i na Telekomu. Sve je podeseno kako treba, tako da podesavanje kod mene sigurno nije problem.
[ moon510 @ 05.08.2007. 09:41 ] @
Windows XP SP2 (verovatno i Vista) ima ograničenje u broju peer konekcija što otežava rad p2p programa. Za to postoji patch koji podiže broj konekcija u sekundi sa 10 na 50. Taj patch se nalazi ovde: http://www.lvllord.de/?lang=en&url=downloads Kad se primeni patch, onda se u utorrentu, u Advanced opcijama "net.max_halfopen" poveća na 40 umesto 8. Drugo, verzija 1.7 je dosta lošija od ranijih verzija, uz to i špijunira korisnika šta skida i koliko skida. Navodno je utorrent otkupljen od nekih američkih udruženja za zaštitu autorskih prava. Isto važi i za Azureus 3. Dakle preći na neku od ranijih verzija. [ chika spec @ 05.08.2007. 10:55 ] @
Za taj patch kazhu da je shupalj.Istina il' ne,nm pojma,ja ga ne koristim jer je princip p2p programa razmena korisnika shto znachi da brzina zavisi od brzine uploada onih od kojih skidam kao i moje brzine down-a ako je kojim sluchajem opteretjena josh nechim.Mozhe biti i 1000 sedera,dzhabe to ako im je brzina opteretjena il' ako zagushe druge seeder-e
Vazhnu ulogu u p2p prg-mima igraju portovi,zatim pravilno podeshavanje klijenta torenta,pa ovo gore pomenuto(nema pravila shto se tiche redosleda)... BIlo je vetj slichnih tema,ovo je pogreshan forum za ovu temu.Pogledajte forum file sharing http://www.elitesecurity.org/f193-File-Sharing Shta li samo rade modovi... [ Bartman @ 05.08.2007. 15:56 ] @
Uradi port forward na ruteru/modemu i gledaj da ti torreent ima sto vise seeder/leacher-a, tako da gledaj da skidas torrente sa privatnih servera poput Demonid-a !
[ Skaarj @ 05.08.2007. 18:36 ] @
Evo vidis moj slucaj je da je sve radilo sa ovakvim podesavanjima koja su sada na 20-25kb i sad odjednom ne radi. Krene skoro uvek na 24-25 i posle izvesnog vremena padne na 10-12kb. Sve je podeseno kako treba (i ruter i win i fw) koristim demonoid povremeno ali jednostano nece brze. Brzina mi ne zavisi od verzije uTorrenta, uvek se ponasa potpuno isto. Ja i dalje mislim da je neki filter saobracaja ukljucen na strani dragog Telekoma.
[ El_Nino @ 05.08.2007. 19:27 ] @
Telekom NE filtrira P2P!
Kako to znam? Pa lepo, upravo mi pici torent. Stavio sam ga pre 30ak sekundi a sada je vec 23kb/s. Sa 256kbps sam imao maksimalnih 27kb/s. I to je ok. Ako je dobar seed, imam oko 25-27kb/s. Ako je los, bude i po 2-3kb/s. Ali evo, ovo se drzi na 25kb/s. Treba samo naci dobar seed. [ Goran Nikolovski @ 05.08.2007. 19:59 ] @
@Skaarj
Sve je moguce. Da li si probao da skidas nesto sa nekog boljeg privatnog trackera, npr. Torrentleech-a? Ako ti i tamo ide sporo onda ti mozda i filtriraju nesto (ako nesto drugo kod tebe nije problem)! [ virus_crew @ 05.08.2007. 21:43 ] @
Citat: moon510: Drugo, verzija 1.7 je dosta loÅ¡ija od ranijih verzija, uz to i Å¡pijunira korisnika Å¡ta skida i koliko skida. Navodno je utorrent otkupljen od nekih ameriÄkih udruženja za zaÅ¡titu autorskih prava. Isto važi i za Azureus 3. Dakle preÄi na neku od ranijih verzija. To nije tacno ja imam pomenutu verziju i sve ide kao i sa starijim verzijama znaci 25-32kbps inace sezampro 256kbps, molio bih ostale koji ucestuju u temi da nepisu neistine i kad su nesigurni u to sto hoce da napisu takodje da ne pisu da nebi posle svake takve gl*posti morao neko da demantuje istu.Hvala Pozz [ Skaarj @ 05.08.2007. 23:45 ] @
Evo nije me mrzelo pa sam probao iz Linuxa. Situacija je ista. Relativno brzo stigne do 24-26kb, a onda posle par sekundi padne na 6-7kb... I tako nekoliko puta. Resetovao modem na fabricka podesavanja, ponovo podesio portove (stavio druge brojeve) i nema promena...
Inace, da se razumemo, meni torrent ne znaci puno i nisam nikakav heavy downloader. Ne bih ni postovao na ovu temu da mi se nije ucinilo cudnim da i meni torrent kada zavrsi pokazuje 11-12kb u proseku (kako je pomenuo pokretac teme). E sad, da li sam ja to srecni dobitnik filtera ili je nesto drugo u pitanju... Svakako uzivajte u maksimalnom downloadu dok traje :) [ Strale @ 06.08.2007. 01:32 ] @
Ovi iz teleekoma mogu da rade sta oce, predji na SezamPro.
Ja sam na sezamu na 512 i prosecno mi skida na 48-49 a maksimum 60 i neki kilobajt [ mariachi @ 06.08.2007. 02:57 ] @
Citat: Skaarj: Ja sam na Telekom ADSLu 256. Torrenti mi svi (bez obzira koji je tracker, i koliko seedova ili peerova ima) zavrsavaju u proseku sa 11-12kb. Nekada je to islo preko 20 u proseku. Rekao bih da je filtriranje sobracaja pocelo i na Telekomu. Sve je podeseno kako treba, tako da podesavanje kod mene sigurno nije problem. Isti slucaj.... Port forwarding podesen, download je ranije isao 20-27, u zadnja 2-3 dana pocne sa 23-27 pa padne na 12-13. Probao sam 3-4 torrent klijenta, menjao portove, probao da downloadujem torrent koji ima jako mnogo seedera i nishta se ne menja, 12-13 je max, sa tim sto se desi oko 5-6 ujutru da krene malo brze, ali ne preko 20, i to ne traje duze od sat vremena.... Inace najcudnije je to sto za neke peer-ove prikaze flag "D", sto bi trebalo da znaci da downloadujem nesto od tog peer-a, a u "down speed" koloni nema nista.... [ Skaarj @ 06.08.2007. 10:02 ] @
@mariachi
Kad si uzeo ADSL? Inace, situacija nam je potpuno ista. I meni ujutro radi malo brze ali posle se vrati na isto... Kontaktirao sam drugara koji mi je blizu i on kaze da ima slicnih problema, i njemu sve ide sporije (on je na 512kb, ali nije bas tehnicki potkovan pa nisam ulazio u detalje) [ Vladokv @ 06.08.2007. 10:59 ] @
Ja mislim da je vama u pitanju neko filtriranje.
Situacija kod mene: 128/128 wireless 15/12 kB neprekidno torrent 1.6 i 1.7 rade i izgledaju identično winXP bez i jednog ServicePack-a Torrenti skinuti sa mininova.org, skoro bilo koji broj seedersa svaki torrenat uploadujem do ratio 2.0 (200%) [ El_Nino @ 06.08.2007. 14:33 ] @
Evo ga moj screenshot
![]() http://i9.tinypic.com/6h3y1ic.jpg Pogledajte broj seedera, brzinu, grafikon i liniju u DU metru. [ mariachi @ 06.08.2007. 18:17 ] @
Citat: Skaarj: @mariachi Kad si uzeo ADSL? Inace, situacija nam je potpuno ista. I meni ujutro radi malo brze ali posle se vrati na isto... Kontaktirao sam drugara koji mi je blizu i on kaze da ima slicnih problema, i njemu sve ide sporije (on je na 512kb, ali nije bas tehnicki potkovan pa nisam ulazio u detalje) Koristim ADSL od februara. I ja sam pitao nekoliko ljudi i svi pricaju istu pricu - 12-13 kb i nikako vise osim ujutru i to na kratko... Citat: Vladokv: Ja mislim da je vama u pitanju neko filtriranje. I ja mislim... [ calexx @ 06.08.2007. 19:24 ] @
Citat: [ White @ 06.08.2007. 23:59 ] @
Citat: mariachi: I ja mislim... Hm.... i kod mene je slicna situacija. Sezampro ADSL flat 256/64. Uglavnom download ne ide najsrecnije (dok upload jedino ogranicava onaj limit, inace bi pojeo sve sto moze). Evo trenutno skidam Die Hard 4 i ide oko 22-24KB/s. Inace cesto tokom dana ide oko 12-14.... mada uglavnom puno varira. Imam Win2k. O cemu se radim nemam pojma, ali mislim da nema veze sa filtriranjem vec da je do zagusenosti seedera... [ djricky @ 06.08.2007. 23:59 ] @
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|