[ rambo @ 04.08.2007. 02:54 ] @
Da li neko može da mi konkretno objasni kako da pravilno implementiram sledeće ponašanje:

Potrebno mi je da MouseWheel utiče na komponentu koja je direktno ispod pointera (strelice miša) bez obzira dali je ta komponenta fokusirana ili ne. Dobar primer za ovo su MS Outlook i Firefox. Znači, hoću da bilo koja komponenta u aktivnoj formi koja se trenutno nalazi ispod strelice miša dobija MouseWheel poruke, pod uslovom da to podržava (recimo ListBox, ListView, ili UpDown, tj. sve komponente koje podržavaju nekakav oblik vertikalnog skrolovanja).

Malo sam tražio po netu, ali nisam našao jer ne znam kako tačno da tražim, tj. kako da nazovem ovakvo ponašanje.

Pomagajte!
[ nikola.j @ 04.08.2007. 10:22 ] @
Pogledaj sa torry-ja "ALComboBox v.3.10". Ima property "Mouse In Control" (malo nesrećan naziv, ali je to što ti treba). Ili vidi kako su to oni uradili, ili koristi paket komponenti (ima i Edit i ListBox i Memo,...).
[ rambo @ 04.08.2007. 12:52 ] @
Nikola, meni treba globalno rešenje, tj. da ja upravljam ovakvim ponašanjem, a ne na nivou komponente (to radi MouseEnter/MouseLeave).

Ja sam počeo da ovo radim tako što sam iskoristio događaj OnMouseWheel same forme, pa sam odatle hteo da šaljem poruke željenim komponentama. Trenutna ideja mi je da iz OnMouseMove pronalazim komponentu ispod pointera, pamtim je i onda u OnMouseWheel šaljem poruke na nju, ukoliko podržava MouseWheel. Ovo mi malo deluje glomazno, pa sam mislio da možda postoji nešto jednostavnije.

Pitam se kako to MS radi?
[ nikola.j @ 05.08.2007. 10:36 ] @
S obzirom šta pokušavaš, ne znam zašto ti se čini glomaznim tvoje rešenje.