[ spezia @ 05.08.2007. 00:00 ] @
Ovako ,pokusao sam na php.net da resim problem ali opet nije sve razjasnjeno.. rec o o funkciji imagestring() Ovako program cita slike iz foldera images,a zatim na slikama ispisuje string "Moje slike".. Code: $dir=opendir("./images"); $br=0; while($file=readdir($dir)) { if($file!='.' AND $file!='..') { $br++; $image=imagecreatefromjpeg($file); if(!$image) echo "citanje nije uspelo"; $bgcolor=imagecolorallocate($image,255,255,255); $text_color=imagecolorallocate($image,255,0,0); imagestring($image,5,150,550,"Moje slike",$text_color); imagejpeg($image,"slika".$br.".jpg"); imagedestroy($image); } } // drugi deo koda closedir($dir); echo "<B>$br</B>"; $image=imagecreatefromjpeg("@lek.jpg"); if(!$image) echo "citanje nije uspelo"; $bgcolor=imagecolorallocate($image,255,255,255); $text_color=imagecolorallocate($image,255,0,0); imagestring($image,5,50,20,"Moje slike ",$text_color); imagejpeg($image,"slika".$br.".jpg"); imagedestroy($image); ?> Pa imam dva pitanja: 1) za ovu funkciju-kako da font bude veci od 5,zatim da promenim stil,izaberem drugi i veci font.. Ima imageloadfont ali nije mi jasno da li moze pomoci i kako se koristi(ti binarni kodovi).. 2)Ovaj kod ne radi -tacnije radi drugi deo..kada uzmem jedan fajl.Zasto nece da radi sa vise fajlova?? P.S.Evo sta izbacuje kao greske,ali kad izvrsi drugi deo tu sliku iz prvog dela isto uradi-dobijem dve iste slike sa razlicitim $br promenljivama. Warning: imagecreatefromjpeg(dscf3287nh2.jpg) [function.imagecreatefromjpeg]: failed to open stream: No such file or directory in C:\AppServ\www\primer8\grafika.php on line 30 citanje nije uspelo Warning: imagecolorallocate(): supplied argument is not a valid Image resource in C:\AppServ\www\primer8\grafika.php on line 32 Warning: imagecolorallocate(): supplied argument is not a valid Image resource in C:\AppServ\www\primer8\grafika.php on line 33 Warning: imagestring(): supplied argument is not a valid Image resource in C:\AppServ\www\primer8\grafika.php on line 34 Warning: imagejpeg(): supplied argument is not a valid Image resource in C:\AppServ\www\primer8\grafika.php on line 35 Warning: imagedestroy(): supplied argument is not a valid Image resource in C:\AppServ\www\primer8\grafika.php on line 36 |