[ vladanKG @ 05.08.2007. 14:33 ] @
prvi put sam ovde a razlog je kupovina novog foto-aparata, izbor je veliki ali za nekog cije je znanje o aparatima skromno (kao moje) to samo otezava posao! Nadam da ce mi neki bolji poznavaoci pomoci pri izboru. E sad kakav aparat trazim....solidan digitalac do 200eura sa dobrim video modom, ne premali (ne volim male aparate) da ima i poneku dobru,korisnu funkciju, kao stabilizacija slike, veci optcki zum( minimum 4x) itd. Ima par zanimljivih modela npr. NIKON L5 sa solidnom cenom,(u KG-u 13500 sa sve punjacem i dva para baterija), medjtim procitao sam da mu je mana sporost u radu, nedostatak manuelnih podesavanja, kao i da se kod NIKON-a L12 cuju neprijatni sumovi pri reprodukciji video klipova,pa ne znam da li je to slucaj i sa ovim modelom? (rec je o istoj L klasi). Takodje i CANON A570 i A710 su po mom ukusu (posebno A710 sa 6x zumom!) mada im je cena dosta veca. Ima i jedan zanimljiv SAMSUG S850 koji ima sve sto meni treba,sa sjajnom kompresijom video zapisa, pa me zanima vase misljenje o kvalitetu ovog aparata... Zeleo bih da cujem sta biste mi vi jos predlozili. Iskreno se nadam da cu cuti ovde neki dobar savet koji ce pomoci ne samo meni nego i ostalima da dodju do povoljnog i dobrog aparata
[ Bartman @ 05.08.2007. 15:51 ] @
Izbegni Samsung, HP i slicne.
Nikon nije los, ali mislim da ti je Canon A710 dosta bolji.
Poledaj i Fuji S5700, jeste da nema SuperCCD, ali za te pare tesko da ces naci ozbiljniji aparat !!
[ crnibombarder @ 05.08.2007. 16:15 ] @
@vladanKG
Canon A570 IS ti je odlicna kupovina,i uklapa se u sve sto si trazio, jedino sto malo iskace iz budzeta ;-)
[ vladanKG @ 05.08.2007. 16:52 ] @
hvala Bartmen ovaj fuji bas mocno izgleda ne znam samo kakav mu je video mod jeli limitiran (npr. kod CANON-a na 1gb) ili duzina zavisi samo od velicni kartice, takodje kod nekih FUJI-a npr. F30) ne moze se koristi zum u video modu, ne znam kako je sa ovim modelom? a sto se tice ovoga u vezi samsunga verovatno si u pravu laicki gledano ipak mi je sigurnija kupovina brendova koje se bave proizvodnjom iskljucivo foto opreme CANON, NIKON,FUJI itd... voleo bih da cujem jos neki dobar savet
[ vladanKG @ 05.08.2007. 17:08 ] @
kad bih trebao da izberem izmedju A570 i A710 , ipak bih se odlucio za ovaj drugi ipak ima 6x zum i jace metalno kuciste a cena imje tu negde... a i ovaj L5 cini sasvim solidan cena mu je znatno niza, samo to sto je spor me baca u dilemu ,vec imam NIKON E885 i ta sporost u radu mu je zesca mana i zna da nervira, ima li neko iskustva sa L5?
[ bnikola @ 06.08.2007. 16:53 ] @
koji je aparat best buy Canon PS-A550,Nikon Coolpix L12,Sony DSC-W 35
ili neki drugi model do 200 evra. Koji su aparati najbolje pokazali u odnosu cena- kvalitet
koji su najpouzdaniji i koji rade najbolje fotke?
Da li je bolje uzeti aparat sa litijumskom ili obicnom baterijom...

Hvala
[ Bartman @ 07.08.2007. 12:39 ] @
Do 200 evra ti je najbolji Fuji F20 sa 1GB xD karticom.
Mali je, ali pravi mnogo dobre fotografije !!!
[ n1tr0 @ 07.08.2007. 18:31 ] @
Citat:
bnikola: koji je aparat best buy Canon PS-A550,Nikon Coolpix L12,Sony DSC-W 35
ili neki drugi model do 200 evra. Koji su aparati najbolje pokazali u odnosu cena- kvalitet
koji su najpouzdaniji i koji rade najbolje fotke?

Ja imam slicnu dilemu - 220 eur - Canon A560 ili Sony DSC-W55... Samo niko nece da komentarise u temi koju sam otvorio - nije valjda da niko nije isprobao ove aparate?!?
[ vladanKG @ 07.08.2007. 21:06 ] @
Nikola od ova tri nabrojana modela moj izbor je CANON A550
[ grozda @ 07.08.2007. 21:16 ] @
Posedujem A710IS nema metalno kuciste, isto je plastikaner ali lepo ofarban pa izgleda kvalitetnije od 570IS.

Sto se tice dileme izmedju Sony-ja i Canona 560 treba uzeti u obzir da Sony koristi one Sony kartice koje su dosta skuplje i ima LiON bateriju. Ima manji zum, kazu da vise unosi sum i ima problem sa crvenim ocima. Ima metalno kuciste, manji je i deluje kvalitetnije izradjen od Canon-a.

http://www.dpreview.com/review...560%2Csony_dscw55&show=all

Oba nemaju stabilizaciju, manualna podesavanja.
Mislim da je bolja varijanta uzeti A540 ili dodati jos malo za A570IS.

U toj klasi mislim da je pobednik Fuji F20 za nekih 200e komplet sa karticom.
[ Zarko Silic @ 07.08.2007. 22:02 ] @
Citat:
grozda: Posedujem A710IS nema metalno kuciste, isto je plastikaner ali lepo ofarban pa izgleda kvalitetnije od 570IS.

Jesi li ti siguran da A710IS nema metalno kuciste.
Proveri jos jednom tako sto ces ga prisloniti na usne.(Postoje i druge metode ali ovo je najbrze).
[ n1tr0 @ 08.08.2007. 19:49 ] @
Citat:
grozda: Mislim da je bolja varijanta uzeti A540 ili dodati jos malo za A570IS.

E pa u toj klasi je i Sony DSC-W80, a i on ima stabilizaciju...

btw. Ima li ko da je probao taj sony w35,w55 - manji zoom(3x naspram 4x kod Canon) mi ne znaci mnogo, a ni crvene oci, ali da li vise unosi sum to me zanima... Da li ga unosi u uslovima slabog osvetljenja ili i pod dnevnim svetlom?
Da li je Sony-eva optika bolja sa obzirom da je u pitanju Carl Zeiss Vario-Tessar optika?
[ Zarko Silic @ 08.08.2007. 23:15 ] @
Citat:
n1tr0: E pa u toj klasi je i Sony DSC-W80, a i on ima stabilizaciju...b

Da, ali je Canonov delotvorniji i efikasniji.

Citat:
n1tr0: da li vise unosi sum to me zanima... Da li ga unosi u uslovima slabog osvetljenja ili i pod dnevnim svetlom?

Samo u teskim svetlosnim uslovima i to otprilike podjednako.

Citat:
n1tr0: Da li je Sony-eva optika bolja sa obzirom da je u pitanju Carl Zeiss Vario-Tessar optika?

Nije. O ovome je vise puta bilo reci i misljenja su usaglasena.
[ n1tr0 @ 09.08.2007. 21:02 ] @
Kakvi su vam utisci sa PANASONIC DMC-TZ1?
[ Koby_FCRS @ 14.08.2007. 00:42 ] @
Zasto izbegavati Samsung fotoaparate??

Ja ozbiljno razmisljam o kupovini Samsung s850.

Da li postoji neki konkretan razlog zbog kog ne bih trebao da ga kupim?
[ mmilcic @ 14.08.2007. 15:25 ] @
Evo zašto...

Postaviću ti dva pitanja:

1. Geely (kineski proizvođač automobila) je pre par godina počeo da proizvodi automobile... Da li bi kupio neki njihov automobil?
2. Koliko godina unazad Samsung proizvodi fotoaparate?

Ne kazem da ne služi svrsi, ali kvalitet fotografija nije na nivou renomiranih proizvođača!

[ triggerns @ 15.08.2007. 20:30 ] @
...bah,
nećeš zažaliti ako se odlučiš za s850. Ja ga imam pola godine i nije me izneverio čak ni u jadnim uslovima svetla, što mi se s canonom dešavalo, plus, video mod ubija konkurenciju. To je baš ono što meni treba. E sad, ako nisi do sad koristio neki profi aparat :) ovaj će ti služiti i više nego što možeš da očekuješ. Ove priče tipa, koliko godina unazad proizvode aparate...gluposti. To danas u opšte više nije merilo kao što je bilo pre 5 i više godina.
Na kraju, probaj pa vidi šta ti se sviđa, jer slike sa jednog aparata nekom mogu da se sviđaju a nekom ne itd.
Poz.
PS: ako se kojim slučajem odlučiš za S850, molim te da napišeš utiske na forumu jer mi je sve teže da se sam borim protiv neosnovanih optužbi protiv samsung modela, a pri tom mislim na novije modele tipa s850 i s1050, tj modela za 2007 godinu.
[ crnibombarder @ 15.08.2007. 21:13 ] @
Samsung ima ocajnu servisnu podrsku za fotoaparate u Srbiji, pisano vec par puta na forumu.
[ mmilcic @ 15.08.2007. 21:37 ] @
Citat:
triggerns: ... neosnovanih optužbi ...

[ grozda @ 15.08.2007. 21:44 ] @
Ako ti je Samsung prvi aparat sigurno ces biti prezadovoljan.
Kad ne probas nista drugo ono sto imas je najbolje :)

Poseti sajt:
http://www.digitalversus.com/
pa uporedi fotografije sa 2 slicna aparata u istim uslovima

Samsung NV7
http://img1.digitalversus.com/produits/36/1619/36_274_107.jpg

Canon A540
http://img1.digitalversus.com/produits/1/997/1_192_107.jpg

Nesumnjivo da je Samsung sve bolji ali mnogi koji se razumeju ce ti reci da su renomirani proizvodjaci (Canon, Sony, Fuji< Panasonic...) jos uvek bolji od Samsunga
[ triggerns @ 16.08.2007. 16:56 ] @
koga zabole za servis, pa svaki servis izađe bar 60-70% cene novog, tako da mi to nije nikakav nedostatak. Inače, taj moj samsung sam imao u torbici kad sam nesretno pao sa bajsa, naravno, pao sam svom težinom na njega. Objektiv (prsten aluminijumski) se potpuno skrivio ali šteta je mogla biti mnogo veća da sam ga uključio na licu mesta. Tek kad sam došao kući, neimajuću šta da izgubim, kombinirkama skinem taj skrivljeni obruč, prekrstim se i ukjlučim aparat. Objektiv se najnormalnije izvuče, fokus, zoom itd. Jedini problem što je displej puko pa je oko 75% crno ali može da služi. Naravno, kad se malo naouružam parama kupujem isti ili s1050.
Poz.
[ mmilcic @ 16.08.2007. 17:19 ] @
Ma kupi i u zdravlju nek te služi.
[ Nesa_Pa @ 18.08.2007. 20:24 ] @
Ja kupio pre desetak dana A570IS i prezadovoljan sam!!! Stabilizacija slike radi super!!! Za svaku preporuku...