[ DjeneralSM @ 05.08.2007. 15:58 ] @
| Dakle imam sledeći problem sa Sony Vaio Laptopom: ne mogu da pokrenem instalaciju WinXP sa bootabilnog CD-a, jer mi makina ne vidi CD-rom. U BIOS-u je sve kako treba podeseno, BIOS vidi i IDE za opticki drajv, a CD-rom je prvi na listi za boot!
Ono što je interesantno jeste da CD-rom radi u Windowsu, dakle ispravan je!
Vraćanje na default vrednosti u BIOS-u nije dalo rezultate!
Ima li ko rešenje za ovo, pomalo mi je hitno, jer valja osposobit laptop reinstalacijom WinXP-a!
Hvala unapred! |
[ JOJO847 @ 05.08.2007. 18:49 ] @
Ako sam te dobro razumio, kad ubaciš win xp cd onda ne boota s njega? Ako je tako, svakako probaj s drugim CDom ili ovaj probaj drugdje
[ DjeneralSM @ 10.08.2007. 08:30 ] @
Instalacioni CD sa XP-om je ok, isprobao sam ga na još jednom kompu i radi.. Radi on i na Laptopu, ali samo kad je podignut operativni sistem! Problem je sto ne mogu da bootujem instalaciju Windowsa jer laptop ne vidi CD-rom dok ne podigne operativni sistem.. Da li je neko imao ovakav slucaj?
[ drvlada75 @ 10.08.2007. 09:59 ] @
Probaj Hiren's boot diskom!
[ DjeneralSM @ 10.08.2007. 18:44 ] @
Ako u trenutku za bootovanje ne vidim CD, kako da upotrebim Hiren's Boot CD???
[ JOJO847 @ 12.08.2007. 10:39 ] @
Jel se ta optika vidi u BIOS-u, kako je podesen redosljed za boot?
[ DjeneralSM @ 12.08.2007. 22:10 ] @
Bios prepoznaje CD/DVD-RW i prvi je u tom redosledu za boot... Medjutim, kad ubacim instalacioni cd sa Win XP-om (bootabilni, porveren na drugim konfiguracijama), optika se jednostavno ne vidi, pa BIOS prebaci na drugu boot stavku, a to je hard disk. Posto je na tom hardu vec instaliran win xp, podize se operativni sistem u kojem se vidi opticki uredjaj i onda radi bez problema! Inace, taj postojeci instalirani Windows XP je prilicno nacet raznim virusima i nestrucnim rukovanjem, mada se pitam da li je uopste potrebno takvo rukovanje da bi bilo koji win poceo da steka...
[ BillyTheKid_79 @ 12.08.2007. 22:28 ] @
Probaj reset ploce,jumpere samo,pa promeni master slave na romu,ako je bio master ti ga stavi na slave,a hd master,ili obrnuto,staqvi njega na master,to meni ne retko uspeva kad tako zaglupi.
[ Horvat I @ 13.08.2007. 11:01 ] @
Proveri utikac naoajanja optike! Slicnih problema sam imao
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.