[ BinLaden @ 05.08.2007. 23:30 ] @
Prije par dana zavrsavam jedan program koji koristi jmail.dll za slanje nekih podataka preko smtp servera. I pojavalia mi se ova greska. Evo koda: Code: Dim objJMail As jmail.Message Dim strFrom As String, strMsg As String Dim strServer As String, strUID As String, strPWD As String Dim strRecipient As String, strSubject As String Screen.MousePointer = 13 strServer = "smtp.gmx.net" strUID = "binladen" strPWD = "1abcde" strRecipient = "[email protected]" strSubject = "Pozdrav" Set objJMail = CreateObject("JMail.Message") '........... evo i slika: Znaci gresku izbaci pri zadnjoj liniji koda(Set objMail=.....) Pokrenuo sam onaj example u accessu koji ide uz njega i vise se i ne sjecam tacno sta sam radio, ali posle je sve proradilo normalno. Zavrsio sam program, zapakujem ga InstallShield-om i odem na drugi windows koji nema VB da ga isprobam, kad ono opet izbacuje ovu gresku. Predpostavljam da nesto fali pri instalaciji, ali ne znam sta. Ako neko ima pojma sta trebam da uradim pomagajte molim vas. Evo dole jmail.dll i njihov VBScript-Example koji sam skinuo uz njega. Znaci i kada njega pokrenem na windowsu koji nema VB izbacuje istu gresku. Nisam pokretao ponovo onaj accessov example jer hocu da znam kako da rijesim problem. Samo da napomenem da se dll nalazi u WINDOWS\System32 i probavao sam rucno da ga registrujem sa RegSvr32.exe ali svejedno nece. |