[ acabgd @ 06.08.2007. 13:48 ] @
Momci pomoc,

Mislio sam prvo da mi je crklo napajanje na kompu pa sam uzeo drugo. Medjutim kada ga prikljucim lampica na m/b svetli (ima znaci struju) ali kad upalim masinu samo na sekund zavrti ventilator od CPU kulera i odmah prestane. Diskovi se ni ne cuju da se pale, niti nista drugo.

Da li neko moze da pretpostavi u cemu je problem?
[ Miroslav Jeftić @ 06.08.2007. 14:26 ] @
Da li si siguran da je to drugo napajanje ispravno?
[ Emil Ranc @ 06.08.2007. 14:29 ] @
Meni se ovo desilo nedavno na jednoj mašini (identični simptomi). Ispostavilo se da je problem u tome što je naponski konektor za flopi loše povezan! (jedna iglica je bila "promašena"). Proveri to prvo!
[ acabgd @ 06.08.2007. 14:39 ] @
Siguran nisam iz jednostavnog razloga sto je drugo napajanje novo. Ako je fabricki neispravno onda zaista nemam nacina da znam.

Sto se flopija tice - masina je radila i odjednom prestala da radi. Nista nije dirano i menjano, ali nece vise da se upali ni kada se promeni napajanje. Izvadio sam mreznu, graficku i fax modem, izvadio memoriju. Jedino sto nisam vadio je procesor.

[ acabgd @ 06.08.2007. 15:07 ] @
Evo izvadio sam i procesor, skinuo kuler, CPU izvadio iz socketa, ocistio sve, stavio novu pastu, vratio nazad... I opet isto.
[ acabgd @ 06.08.2007. 18:37 ] @
Niko nema nikakav predlog za pomoc?
[ JOJO847 @ 06.08.2007. 19:21 ] @
Probaj samo sa memorijom, CPU i grafikom bez diskova i ostalog (sve pci kartice van) i testiraj napajanje bez matične
[ yolja624 @ 06.08.2007. 19:37 ] @
Ploca 100% - zao mi je :(
[ acabgd @ 06.08.2007. 19:49 ] @
Rekao bih i ja posto sam izvadio plocu na sto, ostavio samo CPU u njoj (i CPU fan naravno) i simptomi su isti. Kada prvi put pritisnem prekidac ventilatori samo zavrte na sekund, posle toga nista vise.

Probao sam i prekidac (Power switch) ali on ocigledno radi, nije u njemu problem. Mislio sam da mozda negde imam kratak spoj i da uskace zastita PS-a ali ploca je izvadjena na drveni sto i nema nigde sanse da ima kratak spoj.

Ostaje da je ili CPU ili M/B. Ili oba... Sreca pa je u pitanju stara masina, znam da je neki AMD ali vise ni ne mogu da se setim koji je bio (toliko je arhaican), ali je radio posao kao servercic.
[ Emil Ranc @ 07.08.2007. 11:54 ] @
A da li si probao da upališ ploču bez procesora? Znači skineš procesor, i kresneš napajanje. Ukoliko napajanje normalno radi (bez procesora na ploči), moguće je da je procesor u pitanju. Moj stari Duron kad je crkao imao je slične simptome (doduše napajanje se uopšte nije zavrtelo ni na sekund, već samo na momenat, koliko da se propeler okrene za cm-dva)
[ Biobojan @ 07.08.2007. 18:45 ] @
Posto ovo jos nisi probao... Isprazni COMS, da ne kazem resetuj bios (baterija + jumper, znas vec...), pa javi dal je pomoglo.
[ acabgd @ 08.08.2007. 01:48 ] @
Probao sam da resetujem CMOS i preko jumpera i vadjenjem baterije - nista.

Nisam probao bez CPU-a. To mozda moze da upali.

Probacu na stolu sutra pa cu javiti rezultat, mozda je vaistinu samo CPU, sto i ne bi bilo tako lose jer bih odjednom dobio jos jednu masinicu (posto sam vec morao da pazarim novu kako bih mogao da nastavim sa radom).

Hvala svima na savetima.