[ MatezYU @ 08.08.2007. 11:50 ] @
| Imam login prozor koji se odmah kreira. Dakle kada pokrenem exe fajl prvo kreiram taj login prozor. Ako je dobra sifra i ime korisnika onda me pusta dalje i onda u dpr fajlu nastavljam da kreiram ostale forme. U slucaju da sifra nije dobra program odmah staje i ne ucitavaju se uopste one forme. Kako mogu nesto da nacrtam da mi stoji na ekranu dok ja ucitavam te ostale forme u poledjini... Recimo neka slika i neki pokretni gif kao da ucitava... |
[ savkic @ 08.08.2007. 13:20 ] @
> Kako mogu nesto da nacrtam da mi stoji na ekranu dok ja ucitavam te ostale forme u poledjini... Recimo neka slika i neki pokretni gif kao da ucitava...
Dodaj novu formu i na nju ubaci željeni sliku ili efekat, dalje menjaš .dpr fajl (Project/View Source). Pre kreiranja glavne forme, napravi splash formu, prikaži je sa Show i posle kreiranje svih ostalih formi, sakrij je i uništi.
[ Miloš Baić @ 08.08.2007. 14:45 ] @
[ MatezYU @ 08.08.2007. 18:00 ] @
Da, ali ja bih hteo da taj prozor sa gif efektom stoji posle login prozora a da se u poledjini ucitava ostatak programa.
Dakle ne tajmer posle nekoliko sekundi da nastavi dalje nego da on stoji a u pozadini se odradjuje.
begin
if TLoginForm.Execute then
begin
Application.Initialize;
Application.CreateForm(TMainForm, MainForm);
Application.CreateForm(TADrzava, adrzava);
Application.CreateForm(TAOpstina, aopstina);
Application.CreateForm(TAMesto, amesto);
Dakle posle logina da se pojavi ekran i onda da se ove kreiraju a ekran stoji
[ bojan21 @ 08.08.2007. 18:29 ] @
Pa kreiraj login prozor pre pokretanja glavnog programa, a zatim ako je lozinka tacna kreiraj tu formu sa gif-om (i pocni ucitavanja cega vec oces), isto pre pokretanja glavnog programa, i na kraju pokrenes glavni program kad se sve ucita (ako je sve u redu sa resursima)!
[ MatezYU @ 09.08.2007. 05:59 ] @
Ok, uspeo sam jedino sto gif ne moze da radi dok se kreiraju ostale forme. Jako se optereti racunar. Stavio sam neki progress bar da pokazuje procente.. Onako mi je animirani gif bio samo statican!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.