[ PremierApostile @ 08.08.2007. 22:47 ] @
Zanimaju me Vasa iskustva po pitanju banaka. Na iskustva mislim na "privredno" bankarstvo tj. racune firmi,odrzavanje racuna,tarife i sl.
Imam otvoren racun u Banci Intesa,postali su nepodnosljivi u zadnje dve nedelje. Nedeljno mi skidaju oko 500 dinara na neke kvazi obracune tarifa i ostalo.
Kako se krecu provizije za ino placanja kod ostalih banaka?
Mozda sasavo zvuci al dok je bila Delta Banka bili su mnogo profesionalniji, i korektniji sa cenama,talijani su haos :-)
[ neca @ 08.08.2007. 22:53 ] @
Firma u kojoj ja radim ima racun u rajfajzen banci i mi smo extra zadovoljni saradnjom sa njima. Ne znam koliki promet imas, ali sam upoznat sa tim dranjem koze, posto sam u staroj firmi imao jedan od racuna u intesa banci i tarife su im stvarno bile ludilo. Imamo rajfajzen online (e-banking), pazari prolaze momentalno, cekovi jako brzo po dostavljanju u banku. Nisam siguran koje su provizije, mogu da se raspitam pa da ti kazem, ali mislim da je nesto minimalno u pitanju (cak mislim da kad koristis e-banking imas manje provizije nego kad predajes naloge na salteru).
[ PremierApostile @ 08.08.2007. 23:00 ] @
Nemam veliki promet. Juce sam platio dve fakture od 150 hiljada,i skinu mi obracun za dan 07.08. 198 din. Sada su poceli da skidaju dan po dan. Stvarno su postali nepodnosljivi. Pre par godina sam cuo da je Komercijalna jako skupa sa tim tarifama.
P.S. Sacuvaj boze kada moram placati u inostranstvo. Bez 2000 din ne prolazi. Te hiljadu din za kupoprodaju deviza, te ako hoces swift,a na sve to oni natovare i veci "obracun tarifa" posle ino placanja.
Sav domaci platni promet obavljam e-banking-om.