[ Mister_rap @ 09.08.2007. 20:28 ] @
Ako moze mala pomoc oko resavanja problema. Ocito da mi je pristup los al neko ce to bolje znati nego ja :) Imam klasu Pristup i u njoj sledecu metodu: Code: function provjera($im, $loz){ include ("db.php"); $sql = "SELECT * FROM korisnici WHERE user='$im' AND pass='$loz'"; $result = mysql_query($sql,$kon) or die (mysql_error()); if (mysql_num_rows($result) == 1) { $this->ime = mysql_result ($result, 0, 'ime'); $this->prezime = mysql_result ($result, 0, 'prezime'); $this->user = mysql_result ($result, 0, 'user'); $this->stil = mysql_result ($result, 0, 'stil'); $this->id = mysql_result ($result, 0, 'id'); $this->urednik = mysql_result ($result, 0, 'urednik'); $_SESSION['pristup'] = "1"; //za prv pristupa $this->pristup=$_SESSION['pristup']; $_SESSION['ime'] = $this->ime; $_SESSION['prezime'] = $this->prezime; $_SESSION['id_korisnika'] = $this->id; $_SESSION['user'] = $this->user; $_SESSION['stil']= $this->stil; if ($this->urednik =="Da"){ $_SESSION['urednik'] = 1; } } } I kasnije stranice koje omogucavaju logovanje korisnika... Na mom racunaru administriranje sljaka perfektno ali na serveru imam problem :) Tacnije uloguje me kao admina i dozvoli mi da uradim neku akciju ali cim kliknem back u brauzeru, admin funkcije nestaju tj. prepoznaje me kao obicnog korisnika!? Evo kako mi izgleda dio koda za admina: Code: session_start(); if ($_SESSION['urednik']!=1){ header("Location: http://www.mojsajt.com"); } if ($_SESSION['urednik']==1){ include("Klase/Urednik.class.php"); $urednik = new Urednik(); } I dalje pozivam metode iz klase Urednik. Mene zanima da li mi je pristup za logovanje korisnika i admina los, i ako jeste kako da ga poboljsam !? |