[ Fearless Rabbit @ 09.08.2007. 20:48 ] @
Moje desktop igranje sa Linuxom je zavrsilo, osjetio sam dovoljno "magije" sa Slackom na kome nista ne radi po defaultu, pa odlucih da se malo pozabavim ozbiljnijim stvarima, onim od cega se zivi ![]() Odvojio sam jedan fizicki server na kome namjeravam da podignem VmWare sa odredjenim brojem virtuelnih masina, koje bi simulirale najstandardniji model Linux mreznog okruzenja. Zato pitam vas: kakav je to model, koji je to standardni scenario kad su Linux mreze u pitanju? Kako bi vi napravili mini model koji najbolje oslikava stvarne situacije? Koje distribucije, sta na njima, koji klijenti i sl.. Poenta svega ovoga nije da to virtuelno okruzenje bude previse produktivno, vec da ja naucim nesto o administraciji Linuxa sto mi kasnije u realnim sistemima moze koristiti. I na kraju, a podjednako vazno, zamolio bih vas da mi predlozite neki pdf o istoj temi. Ne tipa "sta je Linux, osnovne komande i fajlsistem", nego neki entry level guide za administraciju. Za sada sam procitao i prostudirao Slackbook koji pokriva dosta elementarnih stvari generalno o Linuxu, pa bi mi dobrodosla preporuka za dalje citanje. Nadam se konstruktivnim predlozima ![]() |