[ Stefan Markic @ 10.08.2007. 02:27 ] @
Jel' vam se nekad pod Kubuntuom desi da neka aplikacija nece da se podigne? Ono, kliknete na ikonu, a ono samo bleji... Meni stalno. :(

Malo pre sam jedno 10 puta kliknuo (ne rapidno klik za klikom, naravno :p ) na Amarok, i ne ferma me. U Panel Menu vidim da se kao podize, ali nista, hard disk ne radi, odnosno nista ne indeksira. U KSysGuard-u imam sta da vidim - Brdo pokrenutih amarok procesa (onoliko procesa koliko sam puta kliknuo na Amarok, pretpostavljam). :( Na Adept Installer obicno moram po dva puta da klinem... U stvari, mislim da mi se jos nikad nije otvorio iz prvog klika. :( ntfs-3g, od 50 pokusaja danas, 5-6 puta se otvorio... :(

Jel' se desava ovo i vama? Da li je mozda bolje da samo instaliram KDE preko Ubuntua, ili KDE inace tako zeza pa zeza? :(
[ fade @ 10.08.2007. 08:25 ] @
Probaj da pokrenes preko konzole i onda bi trebao da dobijes razlog zasto nece da radi,mozda neki problem sa authority ili tako nesto,uglavnom paste kada odradis to.
[ Stefan Markic @ 10.08.2007. 10:20 ] @
Preko konzole se do sada svaka podigla

Code:

X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 169
  Major opcode:  147
  Minor opcode:  3
  Resource id:  0x0
Failed to open device
X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 169
  Major opcode:  147
  Minor opcode:  3
  Resource id:  0x0
Failed to open device

To mi uvek pise, koju god aplikaciju da pokrenem.
[ Sir_Oliver @ 10.08.2007. 11:55 ] @
Dok sam furao Kubuntu, imao sam slicnih problema sa Adeptom i Update Managerom. Te aplikacije koje zezaju, obradi paznju da li se pokrecu sa opcijom "Run as different user" (desni klik na "K" meni->Menu editor, onda izaberes aplikaciju i pogledas opcije). Ta greska koju izbacuje nije bitna.
[ mr_pingvin @ 12.08.2007. 12:44 ] @
Za amarok je poznato da se tako tripuje. Ja obično ne diram amarok koji dolazi sa kubuntuom dok god mi sve radi ok a ako počne da se tripuje onda tek odradim update. A što se tiče adept-a to i mene strašno nervira. Izgleda da je to problem sa root korisnikom, njega nigde nema ;). Hoću da kažem da skoro uvek kada otvorim root konzolu ili krusader u root modu i posle kada probam da pokrenem adept, on jednostavno odbija da se startuje. Taj bug se vuče od kad kubuntu i postoji.
Meni se ovo retko dešava, naviko sam da koristim sudo, a i sistem mi je namešten pa nemam potrebe da stalno budem na root-u, a verovatno sam i naviko na te stvari. Svaki distro ima svoje bubice, vremenom ih prihvatiš. btw.. šta im bi da ukinu root usera, ionako svi kucaju sudo su pa rade komotno u root konzoli, a da zašto bi bilo jednostavno kad može...