[ rastafarix @ 12.08.2007. 08:46 ] @
Code: #include <iostream> #include <string> #include <iomanip> #include <fstream> using namespace std; int main() { int br; char ime_radnika[br][13]; char prezime_radnika[br][20]; int staz[br]; float placa[br]; cout<<"Zelite li izmjeniti uneseno ili unijeti novo?"<<endl; cout<<"1. Novo"<<endl; cout<<"2. Izmjeniti"<<endl; cout<<"-> "; int choice; cin>>choice; if(choice==2) { char vatfajl[20]; //OVO NEMA NIKAKVE FUNKCIJE cout<<"Upisi ime fajla kojeg ocesh otvoriti : "; cin>>vatfajl; ifstream izlaznitok(vatfajl); if(!izlaznitok) { cout<<"Ne mogu otvoriti fajl!! "<<vatfajl<<endl; cin.get(); } } if(choice==1) { cout<<"------------------------------------"<<endl; cout<<"BROJ RADNIKA: "; cin>>br; static float uk_placa=0; for(int i=0;i<br;i++) { cout<<endl<<i+1<<". radnik IME: "; cin>>ime_radnika[i]; cout<<endl<<i+1<<". radnik PREZIME: "; cin>>prezime_radnika[i]; cout<<endl<<i+1<<". radnik STAZ: "; cin>>staz[i]; cout<<endl<<i+1<<". radnik PLACA: "; cin>>placa[i]; uk_placa=uk_placa+placa[i]; cout<<"------------------------------------"<<endl; } char g; cout<<"Zapisati informacije u fajl?"<<endl<<"y/n"<<endl; cin>>g; if(g=='y') { char *love=("kn"); char b[30]; cout<<"Ime fajla: "; cin>>b; ofstream ulaznitok(b); for(int n=0; n<br;n++) { ulaznitok<<endl<<n+1<<". radnik IME: "; ulaznitok<<ime_radnika[n]; ulaznitok<<endl<<n+1<<". radnik PREZIME: "; ulaznitok<<prezime_radnika[n]; ulaznitok<<endl<<n+1<<". radnik STAZ: "; ulaznitok<<staz[n]; ulaznitok<<endl<<n+1<<". radnik PLACA: "; ulaznitok<<placa[n]<<" "<<love; ulaznitok<<endl<<"------------------------------------"; } ulaznitok<<endl<<"Ukupna placa koju morash dati radnicima je "<<uk_placa<<" kn"; cout<<"Zapishano u fajl!"; fflush(stdin); cin.get(); } } } Ovo sam napisao za zajebanciju i vjezbu. Imam knjigu demistificirani c++ i dosao sam do funkcija. 1.Mozete li napisati kod kako bi ovaj program bio kraci? 2.Neznam Kako napisati odlomak za izmjenu informacija if(choice==2), 3.Zashto varijabla tipa float placa kada upisem npr broj 2.300 dava samo 2.3, a inace ako nisu 0 normalno ispise npr, 2.345?? |