[ Slavisa 4 Elite Computers @ 12.08.2007. 13:43 ] @
Ni jedan player za Ubuntu mi ne otvara titlove kako bi trebalo da otvara.... Naime, skinem film sa neta, skinem titl (koji radi, probao na drugoj masini gde je os win) a u Ubuntu nece pa nece, i nikako da provalim u cemu je problem, gledao sam ekstenzije ali nije... Situacija je sledeca, pustim film a player mi prikaze svau desetu liniju titla... Da napomenem da nemam win na hdd-u i to mi predstavlja veliki problem...
[ Slavisa 4 Elite Computers @ 12.08.2007. 14:39 ] @
samo da kazem da sam uspeo da namestim titlove u Movie Player-u... tj uspeo sam da ga nateram da ucitava sve redove u titlu, ali sad imam drugi problem, kako da podesim velicinu fonta, sta god da stavim u movie playeru ona ostaju ista!!!!! gde se to podesava? jel to ista fora kao u win-u ono u ffdshow-u podesis font i tako je windows media playeru? gde je ffdshow ovde u ubuntu?
[ culy @ 12.08.2007. 15:57 ] @
Da bi ti se prikazivala sva slova trebas podesiti enkoding na cp1250.
Totem movie player ne moze da poveca velicinu fonta.
Probaj da koristis neki drugi player: MPlayer, Gxine, Kaffeine.
[ rasovic @ 12.08.2007. 16:16 ] @
Neznam da ti odgovorim na to pitanje,zao mi je.ali da iskoristim to sto skidas filmove da mi odgovoris ako ti nije tesko posto sam nov u ovome,na koji nacin i sta mi je potrebno za to.Unapred hvala
[ Slavisa 4 Elite Computers @ 12.08.2007. 21:40 ] @
Ma media player je imao dobru velicinu titlova ali sam ja cackao nesto sa codecima i to upropastio, sad je font 6 ili 8, tj JAKO mali za citanje... A MPlayer ne mogu da nateram da radi zato sto imam ATI graficku :( Sad cu da probam sa Gxine playerom to jos nisam dirao :)
[ culy @ 13.08.2007. 10:12 ] @
MPlayer treba da ti radi jer i ja imam ATI graficku pa radi bez problema. Probaj za video drivers u MPlayeru da stavis
gl X11(OpenGL). Tako je kod mene podeseno.