[ borio @ 12.08.2007. 15:45 ] @
Pozdrav svima, citao sam predhodne poruke i pokusao sa Fix Vundo verzijom koju sam skinuo sa adrese sa foruma, ali ne moze da mi ukloni fajl iz system32/geebayw.dll, ranije sam skenirao sa vezijom fixVundo koju sam downl. sa symantec, i ona je izbrisala nesto ali je ostalo izgleda jos toga, kad skeniram sa Spyboot search & destroy on nadje drugi fajle system32/adshlp.dll, koji takodje ni pri restartu ne moze da ukloni, u task manageru vidim svchost i scvhost, lass i neke druge aplikacije koje su u funkciji cim podignem sistem. Molim za pomoc, ne razumem se narocito u racunare, pa molim sto jednostavnija objasnjenja o cemu se radi i da li mogu da se izborim sa ovime, op.sys mi je windows xp service pac2, imam sygate firewall i symantec antivirus koji sam redovno updatovao, i adaware i spyboot,koje takodje redovno update-ujem. Molim i pojasnjenje kako se uopste i provuku ovi trojanci pored firewalla, jer ja nisam nista primetio dok racunar nije poceo da mi koci i brljavi. Unapred hvala-izvinjavam se ako sam bio preopsiran
[ existenz @ 12.08.2007. 20:22 ] @
Mozesh pokushati sa besplatnim (a odlichnim) superantispyware-om, skinesh ga sa www.superantispyware.com , instalirash, apdejtujesh definicije; a zatim restartuj komp u safe mode (mozesh ruchno,prilikom podizanja sistema da pritisnesh F8 taster, a moze i preko tog suparantispyware programa u start meniju u njegovom folderu imash opciju bootSafe), tako da onemogucis procese tog virusa da se pokrenu sa windowsom na taj nachin. Zatim kad si u safe mode, pokreni program, i pomocu njega skeniraj ceo racunar i pusti ga da obrise/popravi sve shto nadje. Napomena-skeniranje moze trajati veoma dugo.
Javi da li je uspelo.
Pozdrav!
PS- u safe mode-u takodje mozesh da uradish sken i sa ostalim programima koje imash.
[ borio @ 23.08.2007. 23:32 ] @
probao sam da skeniram sistem iz safe moda, ali nije uspeo da mi obrise ove zarazene fajlove iz sys32, isto tako nisam mogao da iz safe moda podignem sistem u normal mode, mozda zbog toga sto sam pre skeniranja iskljucio sistem restore, mada su mi rekli da i pored toga je morao da ga vrati u normalni mod. Tako sam na kraju reinstalirao windows i resio problem:) sad se ne konektujem sa tog racunara, na njemu sve vazne informacije, a konektujem se sa bratovog racunara:) pa ako nesto bude, nek njega malo boli glava:) Hvala na pomoci u svakom slucaju-veliki pozdrav!
[ wild2waltz @ 07.09.2007. 14:22 ] @
i ja sam se danima petljao sa tim zlotvorom. na kraju mi se prosrecilo sa trojan remover 6.6.0. ocistio ga je bukvalno za pet minuta