[ Mirko Rajkovača @ 12.08.2007. 15:52 ] @
Imam aplikaciju koja je aktivna u pozadini i morao bih detektovati gasenje windowsa da bih uradio neke akcije pre zatvaranja aplikacije. Otprilike sam nadosao na to da je resenje u koriscenju makroa EVT_END_SESSION(func) i povezivanju event handlera sa klasom izvedenom iz wxApp klase. E sada mi samo nije jasno kako to da izvedem, googlao sam ali nisam nista nasao... svaka ideja je dobrodosla

Hvala
[ savkic @ 12.08.2007. 18:39 ] @
Pretpostavljam da možeš handlovati poruke sistema, Windows kada se gasi šalje WM_QUERYENDSESSION i WM_ENDSESSION, pogledaj u MSDNu za više detalja.
[ Mirko Rajkovača @ 13.08.2007. 14:58 ] @
To je ok, ali je to nesto sto ne zelim, posto znam da wxWidgets ima svoje resenje za ovaj problem a program treba da radi i pod linuksom pa izbegavam svaku direktno koriscenje Win API-a. A cini mi se da je resenje dosta jednostavno samo ga ja ne shvatam :)
Savkic hvala na ideji u svakom slucaju
[ Mirko Rajkovača @ 16.08.2007. 12:04 ] @
Resio sam problem na wxWidgets nacin
myWxApp.h
Code:

class myWxApp: public wxApp
{
 ...    
        DECLARE_EVENT_TABLE();        
};

myWxApp.cpp
Code:

...
BEGIN_EVENT_TABLE(myWxApp,wxApp)
  EVT_QUERY_END_SESSION(myWxApp::OnSystemShutDown)
END_EVENT_TABLE()
...
void myWxApp::OnSystemShutDown(wxCloseEvent& event)
{
...
}

Bitna stvar je da se prilikom poziva EVT_CLOSE za pojedinacne forme nigde ne stavlja veto na wxCloseEvent, inace se aplikacija zatvori ali se zaustavi sekvenca gasenja racunara.

Nadam se da ce ovo nekome biti od pomoci

Pozdrav
[ camp @ 12.08.2008. 22:52 ] @
a kako mogu proveriti za druge event-ove i kako mogu handlovati evente sistema? trazicu odgovor na netu isto ali ako neko ima odgovor onda hvala =)