[ SashaM @ 13.08.2007. 22:37 ] @
Pre neki dan sam i ja postao srecni korisnik ADSL-a pa bih sada zeleo da spojim dva racunara da nezavisno idu na internet. Nov sam po ovom pitanju, iz drugih tema sam saznao da mi treba ruter medjutim koliko kontam modem koji sam dobio (Huawei MT 882) ima funkciju rutera tako da mi sada nije jasno da li treba da kupujem ruter ili bi i switch odradio posao? Da li bi ruter u svakom slucaju bio bolje resenje?
[ Mister Big Time @ 14.08.2007. 03:55 ] @
Ako taj modem/ruter ima ethernet port onda mozes da kombinujes nesto, ali ce ti trebati i switch. Ili ako ima vise od jednog eth porta onda ti ne treba switch.

Procitaj podforum ADSL ima dosta slicnih tema.
[ SashaM @ 14.08.2007. 22:11 ] @
Citat:
Mister Big Time: Ako taj modem/ruter ima ethernet port onda mozes da kombinujes nesto, ali ce ti trebati i switch. Ili ako ima vise od jednog eth porta onda ti ne treba switch.

Procitaj podforum ADSL ima dosta slicnih tema.

Ok, nasao sam u drugim temama da ce switch odraditi posao... Tnx
[ marko023 @ 13.06.2008. 07:46 ] @
dobio sam Huawei 510 modem/ruter. na lan1 sam povezao moj racunar a na lan4 bih povezao hub i na njega jos 2 racunara. posto jos nisam kupio hub interesuje me sta imam od podesavanja da uradim ili mozda nemam nista od setovanja?
[ batancev @ 13.06.2008. 15:18 ] @
a zasto samo ne prikljucis ta 2 kompa na hg510?
mislim sta ce ti hub?
[ marko023 @ 13.06.2008. 18:59 ] @
pa nema toliko portova.
mada danas sam proverio i postoji mreza (4 racunara, povezana habom sa printer serverom) i necu uzeti hab vec su samo povezati postojeci sa ruterom. valjda ce da radi? ;)