[ Deniz @ 14.08.2007. 01:49 ] @
Moze li mi neko pomoci oko premotavanja aparata za zavarivanje?Imam transformatorsko jezgro od nekog starog izgorelog aparata za varenje koji bih zeleo da premotam.Dimenzije jezgra ( UI jezgro) su Duzina=33 cm ; Visina=26 cm ; I Debljina=7.5x7.5 cm. Pored finog podesavanja napona(struje) varenja zeleo bih da na sekundaru napravim I starter za starrtovanje(paljenje)motora.Ono sto me interesuje jeste kako da proracunam sekundar?Da li namotaj startera motam nezavisno od namotaja sekundara aparata za varenje?Koji je potrebni napon I struja startera?Ukoliko pravim nezavisne namotaje,da li je potrebno nekom posebnom izolacijom da izolujem jedan namotaj od drugog?Koje diode bih trebalo da koristim za grecov spoj?Takodje razmisljam da primar trafoa odradim za trofaznu struju.Koja je vasa preporuka,da li da radim jednofazni primar ili trofazni I ukoliko radim trofazni primar koji su tada proracuni,kako da izolujem jedn namotaj od druga dva I da li da vezujem u zvezdu ili trougao? Unapred puno hvala I veliki pozdrav! |