[ Kolins Balaban @ 14.08.2007. 13:47 ] @
| Ovako, zanima me, da li je moguce na jednom web serveru hostirati vise web sajtova. npr. imam web server (trenutno apache) instaliran na jednom compu u lokalu. router je Mikrotik, sa javnom ip adresom, i sa mikrotikom routiram saobracaj sa javne ip adrese i porta 80 na port 80 i ip adresu compa u lokalu na kojem je web server. registrujem npr. par domena na no-ip.com, changeip.com i njih povezem sa svojom javnom ip adresom. kako da sad, za svaku domenu, postavim po jednu stranicu, na taj web server. da li je to moguce? sta mi treba od software-a ako je moguce? unaprijed HVALA!
PS: Nadam se, da nisam pogrijesio podforum :( |
[ broker @ 14.08.2007. 15:35 ] @
Kolinse mnogo ti je ovo pocetnicko pitanje.
Pogledaj u uputstvu Apache-a pod VirtualHost.
[ Kolins Balaban @ 14.08.2007. 22:40 ] @
znam brokeru da je pocetnicko pitanje, jer nisam bas mnogo cackao s tim, a nisam znao pod kojim terminom da to trazim po netu. sad vidim da je jednostavno. mnogo ti hvala na pomoci. pozz
[ nocom @ 27.08.2007. 14:58 ] @
Sa tom brzinom upload-a ne mozes jedan sajt da hostujes a o vise i da ne pricamo.
Prvi posetilac sa adsl-om ima da te ugusi u delicu sekunde.
Svi bi to radili da moze to normalno da radi zasto da zakupljujemo hosting -i nebi postojali clusteri,load balancing etc.
Za probu podigni server procitaj uputstva i probaj da se konektujes na tvoju ip adresu od spolja
i shvatices o cemu pricam (a o spiderima da ne pricam - ako vezes IP adresu za domain)
Pozz
[ Kolins Balaban @ 28.08.2007. 18:20 ] @
ne kontam, o cemu ti pricas??? i download i upload je 1Mb/s. zar je to toliko malo??? pa ne planiram ja portal napraviti, koji ce posjecivati svake minute 100 korisnika. na tom web serveru ce biti stranica jedne skole (inace server i jeste od te skole, i sto da se nekome placa hosting.....), i mozda stranice od par privatnih radnji, ne planira tu niko hostirati 100 stranica. probao sam ja otvarati stranicu spolja, i ide jako dobro, jer je vecinom text na njoj, i ne planiram ubacivati neke flash animacije od par megabajta i sl. koje ce mi pojesti bandwidth...
[ caiser @ 28.08.2007. 19:43 ] @
Citat:
nocom: Svi bi to radili da moze to normalno da radi zasto da zakupljujemo hosting -i nebi postojali clusteri,load balancing etc.
Ti znas nekog hosting provajdera koji koristi clustere i load balancing? Podeli to znanje sa nama, molim te.:)
Citat:
a o spiderima da ne pricam - ako vezes IP adresu za domain
A kako drugacije neko moze da poseti sajt ako ne "vezes" IP adresu za svoj domen? :)
[ Pneos @ 30.08.2007. 19:26 ] @
moze, ako npr ukuca IP adresu u adresno polje browsera !
[ caiser @ 30.08.2007. 20:34 ] @
Ha, pokopa me jednom recenicom. :) Ali zaboravljas da ovde nije rec o mali-perica-se-igra web sajtu, vec o hostovanju web prezentacije skole i malih firmi, tako da ce posetioci ipak koristiti ime domena za pristup. :) Plus sto u slucaju pristupa serveru preko IP adrese nije moguce hostovati vise od jednog sajta. :P
[ 1r0nM4n @ 04.09.2007. 13:10 ] @
Citat:
broker: Kolinse mnogo ti je ovo pocetnicko pitanje.
Pogledaj u uputstvu Apache-a pod VirtualHost.
Pogledaj i uputstvo za podešavanje DNS servera

Ako je u pitanju Linux, onda je to najčešće BIND..
p0z
[ sojic @ 08.10.2007. 13:15 ] @
Vise/manje i ja imam istu konfiguraciju (Mikrotik kao ruter, Linux sa javnoj IP adresi kako WEB server).
Nasao sam
www.ispconfig.org (odlicno uputstvo za instalaciju).
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.