[ galisnik @ 15.08.2007. 21:06 ] @
Izvinjavam se ako je bila slična tema, ali moja pretraga nije urodila plodom ni na ovom forumu ni na wireles forumu, a ni Google mi nije bio od pomoći. Imam desktop računar i laptop računar. Laptop ima ugrađenu wireless karticu, a za desktop sam uzeo ASUS USB WLAN adapter WL-167g. Sve sam uspješno podesio, i lokalnu mrežu i internet šerovanje, signal je maximalan u cijelom stanu, ali ipak ima jedan problem: oba ta WLAN adaptera imaju deklarisanu 802.11 i b i g, ali ja mogu uspješno napraviti samo 11Mbs vezu. Zašto ne mogu dobiti 54Mbs vezu? Jer kad kreiram mrežu koja nominalno pokazuje tu brzinu, ne uspijevam spojiti računare - signal je prisutan, ali oni ne komuniciraju. Koristio sam i Windows XP alat za Wireles umrežavanje, i alate koje sam dobio uz uređaje, ali nisam uspio. Za internet to i nije problem, ali kad prebacujem fajlove s jednog kompa na drugi, jako bi pomogla veća brzina (ovako dobijam svega 550-600kBs max). Ima li neki univerzalni software za kreiranje WLAN mreže koji bih instalirao na oba kompa pa probao, i da li bi pomoglo kreirati Access Point na jednom računaru i kako bi se to odradilo? Unaprijed zahvalan. |