[ milivoje.nesic @ 15.08.2007. 21:14 ] @
U okviru projekta potreban mi je parser koji treba da prodje kroz ceo fajl i iscita ga, poredi ga sa nekim drugim fajlovima i jos krs nekih stvari.... Pa da ja to ne bi pisao rucno bio bi jako zhvalan, ako neko zna da me uputi i kaze koju java klasu da koristim koja ima tu mogucnost da parsiranje uradi u mesto mene. Dakle treba mi java klasa koja maksimalno moze da operise sa fajlovima razlicitih ekstenzija.

Hvala unapred.
[ djalfirevic @ 16.08.2007. 06:42 ] @
Citat:
milivoje.nesic: U okviru projekta potreban mi je parser koji treba da prodje kroz ceo fajl i iscita ga, poredi ga sa nekim drugim fajlovima i jos krs nekih stvari.... Pa da ja to ne bi pisao rucno bio bi jako zhvalan, ako neko zna da me uputi i kaze koju java klasu da koristim koja ima tu mogucnost da parsiranje uradi u mesto mene. Dakle treba mi java klasa koja maksimalno moze da operise sa fajlovima razlicitih ekstenzija.

Hvala unapred.

Pogledaj klasu File i njoj srodne FileInputStream, FileOutputStream, i sl.

Pazi ovako, sto se tice parsiranja ne moze to tebi klasa da uradi. Primera radi, ako hoces da parsiras XML dokument, moras to dobro da isprogramiras. Nema klase kojoj ti predas XML a ona ti odradi sve sto ti treba.
[ antix @ 27.08.2007. 13:36 ] @
malo offtopic ali za jednostavno i lako parsiranje xml fajlova moze da se koristi http://commons.apache.org/digester/