[ zmau @ 15.08.2007. 21:20 ] @
Za početak, nisam baš siguran da je problem baš za ovaj podforum, imam blagi utisak da je problem softverski. Al ajmo redom. Simptomi : Modem na mom laptopu (AMILO 8380) normalno funkcioniše par godina unazad. Od pre neki dan kad pokušam da pokrenem DUN konekciju dobijam poruku "Error 633 : modem is already in use or is not configured properly". Kad pristupim modemskim opcijama iz kontrol panela i okinem query modem taster, dobijem sledeću poruku : The port that the modem is using is currently open by another application. Exit any application that may currently be using the port. Imam 2 primerka windowsa xp na računaru (SP1 i SP2) i pod oba imam isto ponašanje, zbog toga se i plašim da je sam modem u pitanju. Pokušaji : - nisam uspeo da nađem utility koji bi mi lepo ispisao koji to proces drži port (com port 3 je u pitanju) - reinstalirao sam drajvere za modem i ništa se nije promenilo; - hteo sam u BIOSu da se zezam sa disejblovanjem kom portova, ali ne vidim takvu opciju kod mene u bios setupu; - u device manageru pod [I]Ports (CON & LPT)[/I] vidim samo [I]Printer port (LPT1)[/I]; Sreća pa ovih dana imam pristup netu kroz jednu lokalnu mrežu, al to neće potrajati. ? |