[ FlashMaster @ 16.08.2007. 08:34 ] @
| Naime kupio sam novu grid antenu u nadi da cu imati bolji prijem signala,ali ispade da rucno pravljena 3d korner antena koja cak nije ni po dimenzijama pravljena 10% bolje hvata signal.Rekose mi da je proizvodjac Range(rejndz) ili tako nesto slicno.Ima li mozda nekih posebnih uslova da se ispune da bi ova antena radila ispravno.Evo slika antene,pa vidite. |
[ Dusan Marjanovic @ 16.08.2007. 08:41 ] @
Po izgledu reklo bi se da je proizvođač Reinkjet. Koju polarizaciju koristi tvoj provajder? ukratko probaj da okreneš antenu za 90 stepeni...
[ drvac @ 16.08.2007. 09:42 ] @
Ja imam takvu antenu od 24dB i radi fantasticno kacim se na AP provajdera koji je udaljen preko 3km, signal mi je -65dB. Nesto nisi namestio kako valja mada sa slike vidim neki beli kabl koji izlazi iz anten, jel to fabricki provereni kabl ili neka budzevina i kolika mu je duzina? Mozda tu nesto ne stima.
[ Masamunea @ 16.08.2007. 10:11 ] @
koja je razlika izmedju ove antene i hyperlinka?
[ FlashMaster @ 16.08.2007. 10:57 ] @
Problem resen!!!
Okrenuo sam antenu,i signal je sada fenomenalan.Okretao sam je i ranije ali sa glavom u horizontalnom polozaju.Inace kabal je obican koaksialni duzine 10 m.Daljina do AP-a 1 km sa preprekom(drvece) a signal je sada -68 db.Probavao sam i sa cfd-200 kablom i signal je potpuno isti.Sve pohvale za antenu,ovo je prva antena da radi odlicno sa obicnim TV kablom(kod mene).Evo i slika.
[ Slobodan Milivojevic @ 16.08.2007. 12:40 ] @
Signal koji ti primas sa AP-a provajdera je isti, ali signal koji ti saljes provajderu opada mnogo vise ako nemas kvalitetan kabl. Bolje i to promeni u CFD200, pogotovo sto ti je kabl dugacak 10m.
[ broker @ 16.08.2007. 13:02 ] @
Kabal podjednako utice i na prijemni i na predajni signal.
[ FlashMaster @ 16.08.2007. 21:49 ] @
Evo sad novi problem.
Ceo dan signal odlican,a od predvece za 30% manji ali samo na mrezi na koju sam nakacen.Sve ostale mreze u okruzenju ,imaju isti signal kao i u toku dana,a sto je jos cudnije antena mi nije okrenuta prema njima a signal perfektan.Da li je moguce da je provajder promenio polarizaciju i moze li se to uopste raditi a da se ne vrse hardverske pepravke(da se ne menja AP ili antena).Ako se stanje ne popravi menjam provajdera.Ne pada mi napamet da se ponovo verem po krovu i okrecem antenu,a da nepricam koliko sam crepova morao da zamenim...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.