[ marnela @ 17.08.2007. 07:45 ] @
Molim za pomoc!
Kupila sam HP Model NX7300 GC084ES koji na sebi ima FreeDos.
Instalirala sam na njemu Windows XP Professional SP1. Posto se prvi put susrecem sa FreeDos-om, zanima me da li smem da ga pregazim ovim Windows-om?
Bitniji problem je gde mogu da nadjem Audio Driver, obzirom da sam sa sajta HP-a skinula driver koji me prilikom instalacije obavestava da nemam instaliran Windows XP Professional SP2?

U Device Manager-u imam sledece:

HP INTEGRATED MODULE-------USB\VID_03F0 (ima i nastavak koji nisam navela)----------Driver not instaled
NOT AVAILABLE -----------------ACPI\PNP0103----------------------------------------------------Driver not instaled
NOT AVAILABLE------------------ACPI\HPQ0006---------------------------------------------------Driver not instaled
PCI DEVICE-----------------------PCI\VEN_8086 (ima i nastavak koji nisam navela)----------Driver not instaled

Hvala svima!

[ bokiss @ 17.08.2007. 08:48 ] @
A jer si probala da iz Device Managera instaliras zvucnu, tj. da uradis apdejt drajvera te kartice. To povlaci samo drajvere iz tog foldera koji si skinula sa neta i nema veze da li je SP1,SP2,SP3,SP4.... to je XP pa XP....
[ marnela @ 17.08.2007. 09:47 ] @
Sa HP-ovog sajta sam preuzela sledece: ADI SoundMAX HD Audio Driver i Microsoft Universal Audio Architecture (UAA) Bus Driver for High Definition Audio (sp31994).
Prilikom instalacije jednog od ova dva javlja "HDA Audio Bus Driver not found", a prilikom instalacije drugog od ova dva, da ne nalazi Windows XP Professional SP2.

Definitivno mi nedostaje Audio Driver. Zna li neko gde mogu da ga pronadjem?
[ Miroslav Cvejić @ 17.08.2007. 10:19 ] @
Treba ti hotfix za HD Bus (za SP2 je kb888111xpsp2.exe) koji će od "PCI device" da stvori High Definition Bus. Tek onda možeš instalirati drajver za zvučnu.
[ Nenad Vranjanac @ 17.08.2007. 10:27 ] @
tacno tako, a za taj hotfix sp2 je (koliko ja znam) neophodan
[ calexx @ 17.08.2007. 17:34 ] @
Da li si uopšte dobila i instalirala komplet drajvera za motherboard? Mnogi instaliraju OS i onda krenu na zvučnu ili grafičku a preskoče najvažniji deo.
[ marnela @ 20.08.2007. 10:33 ] @
Nisam dobila driver-e uz laptop, ali sam ih skinula sa HP-ovog sajta i sve instalirala. Resila sam problem. Hvala puno svima na pomoci!