[ Mr.Back @ 17.08.2007. 15:41 ] @
Koristi li neko Norton antivirus 2007, i kakav je? |
[ Mr.Back @ 17.08.2007. 15:41 ] @
[ existenz @ 17.08.2007. 17:40 ] @
Ja sam ga do nedavno isprobavao, mogu reci da je u odnosu na starije verzije koje su bile JAKO zahtevne po pitanju resursa ova verzija pravo osvezhenje :). Zauzima veoma malo ram memorije i dosta je lagan po sistem, medjutim ipak ga ne bih savetovao nekome ko nema noviji rachunar (recimo,neki koji bi lepo terao Vistu bez usporavanja). Sto se tiche druge poznate stvari u vezi Nortona-ostavljanja pravog 'krsha' i 'djubreta' na rachunaru posle uklanjanja; i ovde su uradili dosta po tom pitanju, ali ipak nakon uklanjanja ostaje dva-tri nepotrebna foldera i nekoliko stavki u registry bazi, ali nije ih mnogo teshko ukloniti ruchno.
Detekcija je kod nortona dosta solidna, pored virusa nalazi i spyware i adware i slichno djubre, osvezhenja baze su dostupna uglavnom svaki dan. Kad nadje neshto na rachunaru, sve je automatizovano, ne pita nista vec sam obrishe i obavesti korisnika, shto po meni mozhe nekad da bude i iritantno za nekoga ko voli da mu se najpre ponude opcije (brisanje virusa, prebacivanje u karantin i sl), a opet veoma je zgodno za druge korisnike koji ne zhele da razmishljaju o apdejtovanju, uklanjanju virusa i sl. I da, pored antivirusa postoji i neki polu-pechen firewall, koji iskljuchuje i zamenjuje windows-ov ugradjeni, poseduje detekciju i blokiranje mrezhnih napada i kontrolu aplikacija koje zele da otvore port (act as a server), dok nema kontrole aplikacija koje se samo poveziju na internet (to ima u Norton internet security, ali njega ti bash ne bih savetovao jer je dosta zahtevan po pitanju resursa i po malo ume da ide na zhivce). Dakle, moji utisci o ovoj verziji nortona nisu uopshte loshi (inache, za registrovane korisnike ce upgrade na 2008 verziju koja uskoro izlazi biti besplatan), pa ko voli nek izvoli i isproba. Pozdrav! [ hajduk7 @ 19.08.2007. 01:23 ] @
Cuo sam da nije los mada meni su vecina preporucivali da stavim Nod32, ali sad vise ne koristim te zastite sve to hvatam sa gole ruke bez i malo muke :)
[ yellowsunshine @ 30.08.2007. 19:07 ] @
Skoro nas je jedan trojanac ubijao preko MSN-a. Norton na to nije reagovao dok ga je NOD32 još u arhivi prepoznao! Naravno, ovo ne mora da znači da je NOD bolji od Nortona, ali to je moje iskustvo!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|