[ miko.s @ 18.08.2007. 16:46 ] @
imam xerox 17" lcd monitor, ima samo dvi ulaz, star 2 godine. u čemu je problem? stvar je šta se UVIJEK na ekranu vidi blijeda verzija opera browsera (koji je kod mene od pamtivijeka, i uglavnom je stalno upaljena). kada gledam film, kada igram igre, kada samo buljim u prazan desktop, vidim sliku opere (točno vidim velike tipke , pa tabove, pa address bar, a sa strane vidim panel, a najjače od svega se vide linije). kada sam u biosu, ili dok se windowsi bootaju toga nema (ili ja ne vidim), već se primijeti samo na rezoluciji 1280x1024. mislim da je stvar u monitoru, jer sam u međuvremenu na novo instalirao windowse, a isto tako se ponaša i na drugom operativnom sustavu na kojemu opera nije uopće instalirana. jačina tih crta varira, recimo jutros su bile jako izražene, dok sada su dosta blijede, ali se vide. ne znam u čemu je problem,kako to riješiti. jedno vrijeme sam ekran koristio u jako osvijetljenoj prostoriji pa sam kontrast i svjetlinu držao na maksimumu (monitor je blještao), ali svega nekoliko dana je to bilo tako. i prvi put vidim takvo što, inače koliko znam slika se može upržiti samo na plazmi i to na starim plazmama koje nisu imale antiburn-in tehnologiju. pokušao sam slikati sa digitalcem, ali na slikama se ne vidi, probat ću opet kada bude bilo jače izraženo. je li tko kad čuo ili vidio za ovakvu pojavu? |