[ Frkica999 @ 18.08.2007. 21:40 ] @
Na desktop kompjuter sam prikačio Bluetake USB wireless adapter odradio kreiranje ad hock mreže, povezao pomenuti desktop sa notebook racunarom... Znaci kompjuteri se vide, u my network places vidim racunare. Kada pokusam da pristupim drugom kompujuteru u mreži pojavljuje mi se log on sa zatamnjenim Guest korisnickim imenom i traži mi password ? Isklučio sam sve firewall, proverio usergrop je isti, ali i dalje neće da proradi... Nemam potrebe za deljenjem internet konekcije, samo mi je potreban file sharin znači da mogu da pristupim podacima na desktop racunara sa notebooka...

Hvala unapred
[ bakara @ 19.08.2007. 12:20 ] @
Imao sam slican problem, i sto je najgore niko nije razumeo o cemu pricam...
LM, problem sam resio ovako:

1. Click Start, point to Run, type gpedit.msc, and then click OK to start the Group Policy Editor.
2. Open Computer Configuration\Windows Settings\Security Settings\Local Policies\Security Options\Accounts: Limit local account use of blank passwords to console logon only.
3. Double-click Limit local account use of blank passwords to consol logon only.
4. Click Disabled, and then click OK.
5. Quit Group Policy Editor.

NOTE: By default, this policy is on (enabled).

preuzeto sa:
http://support.microsoft.com/kb/303846

Probaj pa javi jel` to bilo u pitanju?
[ Ivek33 @ 19.08.2007. 15:15 ] @
ako ti prijedlog @bakare nije pomogao

možda su ti u pitanju "permission", ako jesu pogledaj ovaj link i cijelu temu:
http://www.elitesecurity.org/t178408-0#1158794
[ Frkica999 @ 21.08.2007. 22:07 ] @
Citat:
bakara: Imao sam slican problem, i sto je najgore niko nije razumeo o cemu pricam...
LM, problem sam resio ovako:

1. Click Start, point to Run, type gpedit.msc, and then click OK to start the Group Policy Editor.

Probaj pa javi jel` to bilo u pitanju?

Baš to pogodak pravo u metu... Hvala radi mrežica kao satić :)
[ bakara @ 21.08.2007. 23:55 ] @
Nemas pojma kako mi je drago...ja sam se toliko mucio oko toga, a nije bilo nikoga da mi pomogne