[ laponac84 @ 19.08.2007. 17:05 ] @
prvo je bilo ovako Ja sam uspeo da otovrim portove i imam hi id NA EMULI. igrom slucaja cu uskoro iamti 1 megabit veze pa sam podelio adsl net po kuci preko TPLINK rutera. i sve super radi bez ikakvih problema osim, portova ono sto sam pokusavao je sledece 1) U brouzeru ukucam 192.168.0.1 i otvore mi se podesavanja na ruteru, pa tu nadjem virtual server i ukucam port koji hocu da otvorim i moju ip adresu mrezi isto to uradim i za UDP 2) U brouzeru ukucam moj IP koji se vidi na netu i u opciji nat i podopcii redirekt ukucam lokalni ip i port koji zelim otvoriti ali... opet sipak nisu otovreni portovi gde gresim Pos. ovaj problem pocinje bas da me iritira jer vec nedelju dana me ganja. Imam sledece: Ruter: Marka - TP Link Model - TL-R402M ADSL mi je sada povezan mrezni kablom u WAN na ruteru, i bez ikakvih problema samo neka manja podesavanja sam imao da bi sve radilo) delim vezu po kuci, a pre toga je radio preko USB-a i sve preko potrebne portove otvorio i za eMagare i za ostale... inace ADSL je: SmartAX MT882 evo jedne male napomene za koju sluti mda moze biti bitna, al ipak ne bih nista da diram bez nekog strucnijeg __________________________________________________ NA ADSL STOJI: WAN Interface PVC VPI/VCI IP Address Submask Gateway Mode Status PVC-0 (8/35) (91.150.111.195)(255.255.255.255)(91.150.111.1)(PP PoE) ________________________ NA RUTERU STOJI: WAN Connection Type: Dynamic IP IP Address: 192.168.1.3 Subnet Mask: 255.255.255.0 Default Gateway: 192.168.1.1 MTU Size (in bytes): (The default is 1500, do not change unless necessary.) Use These DNS Servers Primary DNS: Secondary DNS: (Optional) Get IP with Unicast DHCP (It is usually not required.) TRUE posle nekih uputstava nesto sam verovatno ja zeznuo i Network Connection Details ----------------------------------- Physical Address: 00-15-58-00-95-59 IP Address: 169.254.204.188 Subnet Mask: 255.255.0.0 Default Gateway: DNS Server: WINS Server: ------------------------------------ to mi pokazuje kada pogledam sta se krije iza "Limited or no connectivity Sta da radim, dugme reset nece da vrati podesavanja, ne mogu da udjem u kontrolpanel rutera, jedino sto sam uspeo da preko statik ip racunara povezem razcunare ali ne i da izadjem na net (sad se javljam preko usb) |