[ MajstorRA @ 20.08.2007. 17:40 ] @
Prvo pozdrav svima!

Naime, planiram da uvedem adsl, ispunjavam sve tehnicke mogucnosti ali ostaje samo izbor provajdera.

Telekom ne dolazi u obzir. Zasto? Jer su raskinuli ugovor za koji sam se prijavio pre vise od godinu dana jer sam zbog selidbe zakasnio 2 dana na potpisivanje ugovora. Sada naravno traze da platim 6000 din i ponovo da cekam na realizaciju ugovora.

Dostupni su mi skoro svi provajderi. Razmiljam o:

SezamPro
EUnet
Ptt...

Molio bih vas da podelite iskustava sa provajderima koje imate i naravno savet za to koji da odaberem.

Hvala Unapred.

[Ovu poruku je menjao MajstorRA dana 23.08.2007. u 13:31 GMT+1]
[ mischo @ 20.08.2007. 17:51 ] @
Sačekaj 1. septembar i ponovo se prijavi kod Telekoma.
[ Slobodan Milivojevic @ 20.08.2007. 18:05 ] @
Po mom misljenju dovri ADSL provajderi su:

Sezam, Ptt, Telekom, Verat.

Ostali bar po mom misljenju nisu najbolji.
[ MladenIsakovic @ 20.08.2007. 20:58 ] @
Ja bih se odlučio za Verat, oni ne filtriraju portove, dok Sezam filtrira portove, i rigorozni su po pitanju prijava ove agencije što nadzire download novijih holivudskih naslova sa torenata, tako da i to treba imati u vidu. Ne znam za ostala 2 provajdera.
[ cileanac @ 20.08.2007. 21:27 ] @
Sezam NE filtirira portove, kod njih sam od marta '07 i do sada nikada nisam imao ni najmanji problem a i korisnicki servis im je sasvim ok.
[ night-shift @ 20.08.2007. 21:29 ] @
Sezam ne filtrira protok.

A svako ko želi da ne bude uhvaćen u krađi (jer ilegalno skidanje je krađa), koristi PeerGuardian...
[ Strale @ 21.08.2007. 00:23 ] @
Na sezamu sam od jula ove godine i nemam nikakve zalbe na P2P, nema filtriranja portova
[ SindzaBG @ 21.08.2007. 10:27 ] @
Koristim Sezam vise od godinu dana i sve radi pefektno. Moja preporuka ti je Sezam.
[ virus_crew @ 21.08.2007. 15:04 ] @
Definitivno SezamPro kod njih sam vise od godinu i po nema nikakvih filtriranja portova sve radi savrseno moja iskrena preporuka CC nisam nikada zvao jer mi nije trebao ali kazu da su ok.

Citat:
MladenIsakovic:  dok Sezam filtrira portove, i rigorozni su po pitanju prijava ove agencije što nadzire download novijih holivudskih naslova sa torenata, tako da i to treba imati u vidu. Ne znam za ostala 2 provajdera.

Mora da se salis Sezam nikada nije filtrirao portove, ili si namerno to napisao ili stvarno ne znas pa samo nagadjas a to onda nije prava informacija i nije ok.

POZZ
[ MladenIsakovic @ 21.08.2007. 15:24 ] @
Citat:
virus_crew: Mora da se salis Sezam nikada nije filtrirao portove, ili si namerno to napisao ili stvarno ne znas pa samo nagadjas a to onda nije prava informacija i nije ok.

POZZ

Pa jbg, ljudi, meni par drugara koji su kod Sezama ovde rekoše da su morali da rade port forwarding zbog p2p. E sad, ako su oni lagali, onda - jbg, izvinjavam se. A to za torrente i prijave od strane one agencije sam pročitao više puta po forumima.
[ markomix @ 21.08.2007. 15:25 ] @
Citat:
MladenIsakovic: Ja bih se odlučio za Verat, oni ne filtriraju portove, dok Sezam filtrira portove, i rigorozni su po pitanju prijava ove agencije što nadzire download novijih holivudskih naslova sa torenata, tako da i to treba imati u vidu. Ne znam za ostala 2 provajdera.

Pa ako nece Telekomu da placa setup zasto bi ga placao Veratu? Pa zar je neko lud da daje 3000 bez preke potrebe
[ Emil Ranc @ 21.08.2007. 15:44 ] @
@Mladen
Ne filtrira portove provajder, već ruter. Kad provajder filtrira portove, nikakav port forward tu ne pomaže :)
[ MladenIsakovic @ 21.08.2007. 17:22 ] @
A ko isporučuje ruter ako ne provajder??
[ tetreb5 @ 21.08.2007. 17:51 ] @
Uzmi Telekom i uzivaj .
[ Tyler Durden @ 21.08.2007. 17:52 ] @
Kakve to veze ima ko ga isporucuje? Ti svakako mozes da ga podesavas. A i ako ne mozes, mozes da uzmes drugi u nekoj prodavnici racunara koji nije zakljucan i eto veselja.
[ calexx @ 21.08.2007. 18:33 ] @
Pa svaki mora da se podesi ali je za takve bolje da traže modem i onda nema forvardovanja. Kao kada bi okrivio prodavca televizora što TV ne radi jer je potrebno da se podese stanice.
Što se tih prijava tiče, ako je neko toliko loše koristio p2p programe da je došlo dotle da ga te "agencije" prijave provajderu, onda mu provajder čini uslugu ako mu javi šta se dešava, ne verujem da će bilo koji da ga prikriva.
[ Floydian @ 22.08.2007. 00:16 ] @
Beotel-ov ADSL radi stvarno dobro.
Verovali ili ne,ali ni jednom za ova dva meseca mi nije pukla veza.
[ Emil Ranc @ 22.08.2007. 01:01 ] @
Znam par ljudi koji spadaju u tzv. heavy downloadere (na telekom adsl-u) i nikog još nije dirao provajder zbog downloada nedozvoljenog materijala. Možda je caka u tome što niko od njih ne skida skroz sveže filmove i muziku, već uglavnom starije stvari...

Elem, na Telekomu sam od marta i uglavnom sam zadovoljan. Par puta je bilo prekida, ali ništa ozbiljnije. Takođe, mislim da smo mi, korisnici Telekom ADSL-a dobili ubedljivo najbolji uređaj koji se kod nas daje uz ADSL - reč je o Thomsonovom speedtouch 546 ruteru. Neki drugi su od Telekoma dobili Sagem 1201 ili Huawei, ne znam kakvi su oni po specifikacijama i kvalitetu.
[ night-shift @ 22.08.2007. 02:54 ] @
Citat:
Emil Ranc: ...Neki drugi su od Telekoma dobili Sagem 1201 ili Huawei, ne znam kakvi su oni po specifikacijama i kvalitetu.

Mnogo su lošiji od Thomsona.
[ MajstorRA @ 23.08.2007. 12:33 ] @
Citat:
mischo wrote

Sačekaj 1. septembar i ponovo se prijavi kod Telekoma.

Da li ce tada biti promotivni period tj. besplatno uvodjenje ?
[ mischo @ 23.08.2007. 13:46 ] @
Tako nešto.
[ Librabicboj @ 23.08.2007. 14:52 ] @
Da li neko ima bilo kakva iskustava sa NeoBee aDSL -om?

Preporucio sam ga komsiji jer kod NeoBee su naj povoljniji paketi do sada sto sam video, dok mi je kolega na poslu rekao da niposto ne uzima kod njih,
jer oni non - stop salju poruke u kome pise "prekinite sa skidanjem piratskog softwera"

Da li je to istina?
Ili nije?

Inace kolega je na EuNetu, pa mozda njh favorizuje....
[ migidnb @ 23.08.2007. 22:53 ] @
i ja sam negde cuo da neobee salje mailove kad se puno downloaduje i tako to....
ja sam kod euneta...oni ne salju nikakve poruke....
[ M E N E @ 27.08.2007. 09:46 ] @
Evo, da se nadovežem
Po mojim informacijama, možda sam ih ovde i pokupio, jedino Verat i Telekom imaju svoje linkove ka "nadprovajderima". Ostali zavise od Telekoma.
Ako je ovo istina (a evo, pitam vas), rado bih išao na Verat, čisto da ni dinar ne dam Telekomu, jer ne želim to da radim.
Dakle, da li još neko ima svoje linkove?

Čuli smo dosta utisaka ovde ali niko se nije javio sa Verata... da potpisujem ugovor, ili šta?
[ ivanmil @ 27.08.2007. 14:17 ] @
Da, trebalo bi da je tačno da samo Verat i Lelekom imaju nezavisne linkove ka inostranstvu. E, što se tiše potpisivanja ugovora, pa pročitaj ovo što piše na Veratovom sajtu, pa razmisli. U svakom slučaju, loš poslovni potez Verata. Ako pak potpišeš do 1.9., moraćeš da platiš pristupnu taksu (3.000), a ako potpišeš posle 1.9. moraš sam da kupiš modem, ruter, šta ti već treba, i spliter. Što ne razmotriš i PTT, imaju zanimljiv popust.

Od 1. septembra izmene u ADSL paketima
22 Avgust 2007
Poštovani korisnici,

Obaveštavamo vas da će VeratNet od 1. septembra uvesti duplo veće brzine za ADSL uslugu.

Cene paketa ostaće nepromenjene, a postojećim korisnicima brzine će automatski biti povećane na sledeći način:

- 256/64 Kbit/s na 512/64 Kbit/s
- 512/128 Kbit/s na 1024/128 Kbit/s
- 768/192 Kbit/s na 1536/192 Kbit/s

Korisnici koji potpišu ugovor posle 1. septembra, biće u obavezi da samostalno nabave korisnički uređaj, pošto VeratNet od tog datuma neće davati na korišćenje modem ili ruter.

Pozivamo sve zainteresovane da iskoriste period do 1. septembra.
[ lvidor @ 29.08.2007. 13:34 ] @
Posto sam u istoj dilemi kao sto i autor TOPICa,interesujem me potpisivanjem ugovora na koje vreme se vezem? Da li negde ima na netu taj famozni ugovor da ga procitam pre uletanje u nepotrebne troskove!
Hvala unapred na pomoci!
[ pantic68 @ 29.08.2007. 20:24 ] @
Telekom te obavezuje godinu ako ne platis setup 6000 a verat te ne obavezuje nista ali se placa 3000. Posle 01.09 ne placa se nista ali kupujes sebi opremu sto mi je i najcistije. Lepo svaki mesec platis i koristis a za sledeci vidis sta ces.
Ovako si prinudjen da platis nesto sto ti mozda ne odgovara, da budes odredjeni period vezan za provajdera koji ti mozda ne odgovara, sve u svemu nejasna situacija iz koje se mogu izroditi problemi.
[ markomix @ 29.08.2007. 21:26 ] @
Od 1.09 ni Telekom ne obavezuje, jer se ukida placanje tih 5900, a kod njih ces dobiti modem dok kod verata neces
[ calexx @ 29.08.2007. 21:27 ] @
Telekom od sledeće subote ne naplaćuje setup, da li to znači da nema obaveze od godinu dana i šta je sa opremom?
[ pantic68 @ 30.08.2007. 06:49 ] @
Ako je tako onda mozemo da se prijavimo kod telekoma, za dzabe uzmemo ruter pa sledeci mesec predjemo kod verata. :)
[ mischo @ 30.08.2007. 08:20 ] @
Citat:
pantic68: Ako je tako onda mozemo da se prijavimo kod telekoma, za dzabe uzmemo ruter pa sledeci mesec predjemo kod verata. :)

Modem ostaje vlasništvo telekoma, pa bi morao da ga vratiš, kad pređeš kod verata...
[ pantic68 @ 30.08.2007. 15:09 ] @
Tako je bilo u veratu do pre neki mesec ali su ocigledno odustali od iznajmljivanja opreme.
[ komshija @ 02.09.2007. 11:35 ] @
Pozdrav svim forumašima!

Razmišljam o uvođenju ADSL-a, pa nisam siguran kog provajdera da izaberem. Pročitao sam puno tema na forumu, ali i dalje sam neodlučan. Razmišljam o PTT-u, oni daju dosta dobre uslove, naime nema plaćanja priključka i korišćenje usluge nije vezano za vremenski rok od minimum godinu dana kao kod Telekoma. Dobija se ruter Sagem 1201 na korišćenje. Ima li neko iskustva sa PTT-om kao ADSL provajderom?

Citat:
calexx: Telekom od sledeće subote ne naplaćuje setup, da li to znači da nema obaveze od godinu dana i šta je sa opremom?

Može li neko da potvrdi ovu informaciju, da Telekom ukida plaćanje priključka od 5900 dinara. Ako je to istina onda ću najverovatnije ići kod Telekoma i zaobići sve pod provajdere!

Hvala unapred na odgovorima,

Pozdrav, Voja
[ agasoft @ 02.09.2007. 13:51 ] @
PTT Net- ADSL usluga, dan jedanaesti. Samo sve pohvale na račun PTT Net-a.
Za vreme dupliranja brzine, Neobee, Beotel, i ne znam još koji amateri su
imali usporavanja, prekide, i ostale zajebancije, meni je samo veza stala
samo na dvadeset sekundi i brzina je bila duplirana, bez mnogo cenkanja i
zvanja tehničke podrške, koju sam pozvao jednom, i taj jedan put je bila od
velike pomoći.
[ mischo @ 02.09.2007. 18:38 ] @
Citat:
komshija:

Može li neko da potvrdi ovu informaciju, da Telekom ukida plaćanje priključka od 5900 dinara. Ako je to istina onda ću najverovatnije ići kod Telekoma i zaobići sve pod provajdere!

Pošto je prošao 1. septembar, nazovi lepo 9813 ili 0800-100-100 i pitaj telekom.
[ maligost @ 04.09.2007. 18:15 ] @
Telekom aDSL - vrh brate!
[ komshija @ 05.09.2007. 13:27 ] @
Pozdrav svima!

Zahvaljujem je svima na odgovorima!
Evo danas sam bio do telekomovog centra, kao i u pošti i raspitao se o uslovima za uvođenje aDSL-a. Naime, telekom je uveo ponudu za besplatan priključak, modem se dobija na korišćenje, ali se ugovor potpisuje na godinu dana. Kod pošte stvari stoje drugačije. Setup se ne plaća, dobija se modem na korišćenje i niste obavezani vremenskim rokom kao kod telekoma. Plaća se račun uz telefon i usluga se može prekinuti bilo kada s tim što je otkazni rok 30 dana i naravno oprema se vraća ptt-u.

Eto toliko od mene, nadam se da će ovo nekome pomoći!
[ Pharaoh Igoreohtep @ 05.09.2007. 17:34 ] @
Osim @agasoft-a,niko drugi nije rekao da li koristi Ptt.

Razmisljam se ovih dana da li da potpisem ugovor kod Ptt-a? Kao sto kaze @komsija kod njih mi se svidja sto nisu obavezujuci sto se tice vremenskog roka,dobija se modem na koriscenje a neko rece da je to Sagem 1201.

Jel neko ko ima Ptt jel zna da li filtriraju saobracaj ili mozda salju neke e-mail-ove kao sto to radi Neobee?

Znam da Telekom-a sigurno necu. Moj drugar ima 1.5 Mbit i ima velike probleme. Kad skida torrent (veoma dobrog healtha) jako sporo skida. Prvobitno mu je letelo,dok su jos bili oni stari paketi,jedno 40 dana mu je radio savrseno,i sad vec mesec dana nije to to.Non-stop mu puca veza,a o download-u bolje da ne govorim. Pa sam nekako odustao od Telekoma.

Jel ima nekih saveta sto se tice Ptt-a?
[ Urkelele @ 07.09.2007. 08:31 ] @
E a pitanje je da li je agastoft stvarno na PTT-u. Jesi li siguran, potpisao si ugovor u centru u posti ili kod bivse YU Banke? Ja koliko znam, kod nas je zastupljen samo lelekom a ostali provajderi jos ne.
[ agasoft @ 07.09.2007. 10:18 ] @
Urkelele?
Ja ne znam odakle si ti, jer me sad mrzi da gledam po netu poruku, pošto
odgovaram putem e-pošte, tako da ne znam gde je to kod nas?
Da li sam potpisao stvarno ugovor sa PTT?
Pa to je sad vređanje moje inteligencije!
Šta ti misliš, da sam ja nesposoban da mi se pročita šta potpisujem i gde
potpisujem!
Pa to je kretenizam brate!
Jel prvo moraš da se prijaviš kod provajdera sa ADSL? Jel onda moraš da odeš
kod njih da sklopiš ugovor?
Jel onda lepo vidiš na papiru, provajder taj i taj i korisnik taj i taj
potpisuju ugovor?

Ako si kojim slučajem iz Kuršumlije, kao što sam ja, pa si rekao da PTT ovde
ne potpisuje ugovor, to jesi u pravu, ali zar ti tako plitko misliš da ja
moram da pojedem ono što mi ovdašnji lelekom servira?
Zar ti misliš da ja nemam 640 dinara, da sa nekim u društvu odem do
Prikuplja?
Sledeći put, kad hoćeš nekog ovako da uvrediš i spustiš na granice jedne
amebe, prvo razmišljaj satima šta ćeš da prospeš na tu tastaturu!
Potpisao sam ugovor u prokuplju 14.08.2007 godine, u glavnoj pošti u
Jug-Bogdanovoj.
Router sam preuzeo 22 avgusta, i istog dana prikačio.
I da li sam ja stvarno kod PTT-a?
Zašto li u mom korisničkom imenu stoji pttnet?
Strašno!
P.S. Ne primam izvinjenja ni javno ni privatno! Stop!
[ Vole Domu @ 07.09.2007. 12:40 ] @
"qq meni, ja da sam normalan pored vas bih poludeo!"

lepo rece covek,,,

sta si se toliko izvredjao, pa nije ti rekao nista uvredljivo, samo te pitao da li si siguran....

mene zanima jedna stvar, znam da je glupo pitanje, ali nisam u toku...

koja je razlika izmedju PTT i Telekom?
[ Urkelele @ 07.09.2007. 12:50 ] @
Ne znam ni ja koji mu moj bi... I nisam hteo da mu se izvinjavam (posto on ne zeli) nego bih samo da prokomentarisem jel' dosta ljudi i dalje mesaju ta dva pojma. I bas zato, kao i sto se ti levi ... () napisao...
Vecina njih kaze, npr. "E ovi iz poste stvarno nisu normalni, dos'o mi racun za telefon toliko i toliko"...

Oni su se odavno odvojili na dve firme, tako da sad postoji Telekom i PTT (grebem li ga kako im jos stoji u nazivu). Znaci, imaju drugi maticni broj i drugi PIB.

E sad, sto se on uvredio, to je njegova stvar. I da je on malouman... to je on rek'o a ne ja, samo da se ogradim. (mada, ovo i nisam trebao da pisem, ali moderatori ce se pobrinuti za to)
[ Emil Ranc @ 07.09.2007. 13:00 ] @
Takođe, znam mnoge ljude koji su vrlo inteligentni i ne znaju tu razliku, jer ih prosto ne interesuje. Par njih mi je u razgovoru reklo da je uzelo adsl kod "ptt"-a, a kad mi kažu roze kesica, 5900 din koje nisu platili i speedtouch router, ja onda znam da je Telekom u pitanju :)

Verujem da u mnogim gradovima ove dve firme i dalje dele iste zgrade; u "zgradi glavne pošte" u pančevu, na kojoj je lepo ispisano "POŠTA TELEGRAF TELEFON" nalaze se i PTT, i Telekom Srbija.
[ agasoft @ 07.09.2007. 14:10 ] @
Neko i može da meša stvari, ako ih ne vidi na papiru, ili ako ne ode tamo.
Deset godina postoji Telekom Srbija AD, koje se bavi jednim delatnostima, i
PTT, kao i PTT Net, koje se opet bavi drugim delatnostima. Samo stvarno neko
malouman može da pomeša te pojmove. Drugo, Na računima za telefone, lepo
piše, da je pošiljalac Telekom A ne PTT. I nisam ja nigde pomenuo Poštu koja
opet pripada nikom drugom nego PTT-u, nego PTT.net, jer me je čovek lepo
pitao.
[ agasoft @ 07.09.2007. 14:12 ] @
Emil Rank, ti ljudi ma koliko bili inteligentni, oni mora da su nepismeni,
jer na ugovoru lepo piše, potpisuje se između firme te i te i korisnika tog
i tog. Ja i dalje ne razumem kako neko može da meša ono što je nemoguće
pomešati.
[ Emil Ranc @ 07.09.2007. 15:10 ] @
Eto sad Vole Domu i moji poznanici ispadoše maloumni i nepismeni :/

A ja bih pre rekao da se ne opterećuju ne (toliko) bitnim stvarima :) Njima je bitno koliko plaćaju, i da za plaćenu uslugu dobiju odgovarajući kvalitet. A dal se firma zove "Telekom", "Telekom Srbija", "PTT Telekom", "PTT Net", "Pošta"... nije bitno.

Inače, prezivam se Ranc :)
[ Urkelele @ 07.09.2007. 15:16 ] @
Citat:
Emil Ranc: Eto sad Vole Domu i moji poznanici ispadoše maloumni i nepismeni :/

A znas kako kazu, uticaj sredine... ili s kim si takav si... (sala naravno)
Citat:
agasoft: Emil Rank, ...

Desava se, grese ljudi... hm... ili je to nepismenost... (ej bre, i ovo je bila sala)

Nego agasoft, spusti se na zemlju i opsuti se a uzgred nam i reci (posto si ti jedan od retkih) kako te sluzi taj PTT-ov aDSL? Mislim da si napisao u prethodnim porukama onako povrsno ali, koliki je down, koliko para i tako to
[ Vole Domu @ 07.09.2007. 16:32 ] @
hahaha

zamisli meni ignorant korisniku koga uopste ne zanima ko pruza usluge vec za koliko i da li pruza se dogodilo da pomesham dve firme koje su prakticno iste a do skora su i bile ista????

mislim, daaj, covece, sto bi to mene zanimalo, a stvarno nema potrebe da ikoga nazivas maloumnim a posle se josh ti vredjash, nebitno...

nego meni i dalje nije sasvim jasno,,,
koja je tacno razlika?
Telekom je "baja", je l' tako? Tj Telekom daje portove, preko telekoma idu svi drugi provideri?
a gde je tu PTT?
sta su oni sad samo josh jedan provider, ili?
jesu li ove firme (telekom i ptt) drzavne ili privatne?
[ agasoft @ 07.09.2007. 17:43 ] @
Urkelele, ne odgovori ti meni odakle si, da svratim na pivo. :)ž
u modemu piše 1023/126.
U par tema sa napisao zašto sam uzeo kod pTT. Pogledaj moju temu, ADSL
komflikt provajdera.
Služi dobro samo što router pada po nekad, vidi opet moju temu ADSL modemi -
pitanja problemi saveti.
Down u realnom vremenu ide između 108 do 115 kila u sekundi a najvfiše se
zadržava na 110 kila. Nema neke razliek od lelekoma, ali pročitaj ove teme
pa će ti biti jasnije zašto sam ja kod PTT-a, da se ne ponavljam sto puta.
Ajde u zdravlje!
[ agasoft @ 07.09.2007. 17:47 ] @
Emil Ranc, izvinjavam se zbog nastale greške u pisanju, ja sam mislio da je
to neki nadimak. Tačno je da ljudima nije bitno ko je šta je, nego šta
plaćaju, ali zar tim ljudima nikada ne zapadne u oko kad otvore račun šta
piše? Istina meni ne može da zapadne u oko sve i da hoću. :)
Ali, to bi bilo jednako kao kad bi neko mešao MT:S Telenor i Vip. I kaže:
Znaš uzeo sam onaj prenesi paket kod MT:S viptelenora. :)
[ Hackman @ 17.09.2007. 21:24 ] @
Evo ja već godinu ipo dana koristim ptt i veoma sam zadovoljann. Bukvalno
nikakve primedbe nemam na njihov rad ne filtriraju portove torenti preko
utorenta idu normalno, a što je najbitnije nisam stigao dva računa da platim
i još me nisu isključili. Koliko znam isključuju tek posle neplaćenog trećeg
računa što kod ostalih provajdera nije slučaj. Dakle sa zadovoljstvom ti
preporučujem ptt.
[ ivankost @ 15.10.2007. 20:54 ] @
Pogledao sam skoro sve postove i jos uvek sam neodlucan oko izbora provajdera za ADSL.
Zamolio bih vas za vasa iskustva, a posebno vezano za:
- Telekom, kakav je ovaj promotivni paket od 512 Kbps?
- ADSL kod PTT-a,
- Verat i
- Eunet i njihov download paket 1536/192:256/64.

Najvise sam zainteresovan za brzinu 512Kbps.

Deluje mi primamljivo Eunet i njihov download paket ali nemam pojma kakav je u praksi.

Napisite vasa sadasnja iskustva i sta savetujete.

Hvala unapred.
[ mozkito @ 18.10.2007. 22:36 ] @
ja sam se prijavio kod ptt-a za 512k pre nedelju dana i zvao juce da proverim kada ce otprilike biti ...rekli su mi da trenutno nemaju modema i da ce biti za oko mesec dana...po recima operatera dok se situacija ne "iskristalise"...tako da se razmisljam sta mi je ciniti...ili da cekam ili da menjam odmah...razmisljam o eunetu posto imaju slicne uslove...mada i to valja proveriti..
[ beljabeli @ 24.10.2007. 19:08 ] @
Telekom je krenuo sa novom promocijom. Sad hoce da pored inteneta uvale i koji laptop.
Mozda to nekom i treba. http://www.telekom.nadlanu.com...ult.aspx?ac=snews&ui=28352
[ zYx @ 25.10.2007. 11:02 ] @
Ja sam na Veratu skoro od pocetka uvodjenja ADSL-a. U principu sam zadovoljan uslugom, pre 6-7 meseci su imali neki problem sa gubitkom paketa do gateway-a i to je posle par poziva i postova bilo reseno za nekih 10ak dana
Od kada su podigli brzine DL, javlja se konstantan gubitak paketa i do gateway-a a i posle. Ako uzimas ADSL za Online gaming, trenutno Verat po mom misljenju nije neko resenje (ludim od njega u WoW-u i razmisljam da promenim providera). Torrenti idu super, generalno DL je ok, samo je krs trenutno za gaming.

Nadam se da ce ovo da pomogne.
[ banjac85 @ 25.10.2007. 13:49 ] @
Jel probao neko adsl preko ovog provajdera: http://www.my-its.net/, iskustva.....
[ Kotuf @ 03.11.2007. 14:50 ] @
Ko god kaze da je sezam dobar provajder za mene je lud!! iz 2 razloga: ponasaju se ko da su izmislili internet kao u fazonu analogno digitalna sezam pro linija za ADSL - STRASNO!! i druga bitnija stvar skupi su ko nemacki t3!!! a svima koji oce adsl u beogradu savetujem VERAT NET jer iako su uveli naplatu za prikljucenje (citaj:MODEM) ubedljivo su najeftiniji od svih ozbiljnih provajdera sezama euneta!!! a za telekom sam radio bas na ugradnji DSLAM ormara tj za smrtnike takozvanih portova i oni su 90% kineski, prozvodi ih firma HUAWEI, tako da ako nesto crkne nije problem, sve zavisi od centrale negde je super a negde je lose!! ocu reci nekada upravnika centrale boli briga sto kabl sa naizmenicnom strujom prolazi preko kablova koji idu do korisnika, a csvako zna da ovi vrse smetnju

Telekom nikada jer sve sto ti daju popust uzmu kasnije!!!
[ night-shift @ 03.11.2007. 15:56 ] @
Citat:
Ko god kaze da je sezam dobar provajder za mene je lud...

Nije lepo nekoga nazivati ludim.
Citat:
ponasaju se ko da su izmislili internet kao u fazonu analogno digitalna sezam pro linija za ADSL - STRASNO!!

Ti kao da nisi čuo za EPP? Šta sad neko ako mu se ne sviđa reklama, ne treba da kupi proizvod?
Citat:
...i druga bitnija stvar skupi su ko nemacki t3!!!

Ja ovde baš i ne vidim tolike drastične razlike:
512 kbps / 64 kbps FLAT:

- Verat Net: 1286 din. (+ 3000 din. pristupna taksa, jednokratno)
- Sezampro: 1423 din.
- Telekom: 1425 din.
- PTT: 1400 din. (cena opada što si duže korisnik)

PTT je najjeftiniji od svih provajdera, a koji provajder je po kvalitetu, to možeš videti u gomili tema na forumu.

Citat:
ocu reci nekada upravnika centrale boli briga sto kabl sa naizmenicnom strujom prolazi preko kablova koji idu do korisnika, a csvako zna da ovi vrse smetnju

Ja ovo nigde nisam video, a bio sam u dosta centrala.
[ calexx @ 03.11.2007. 20:34 ] @
Ma gluposti, to što je nekome skupo ne mora da znači da je i drugima, ja u startu uštedim 99 dinara koliko bi me koštala Sezam pretplata a kad iskoristim 50 SMS poruka koje dobijem, uopšte mi ne deluje da je skuplje od Verata. Neću ni da pominjem da sam dobio i ruter za dž.
Nije mi baš najjasnija ponuda Verata, da li se dobija bilo kakav modem ili je 3000 samo za setup?
Inače to sa kablom sa naizmeničnom strujom važi i za Verat pa ni tu nema prednosti. Ni ja to nikad nisam video, možda su tako radili ovi što su im ugrađivali DSLAMove. ;)
[ Hackman @ 03.11.2007. 20:44 ] @
Ponekad je bitniji kvalitet od cene.
[ tdjokic @ 03.11.2007. 21:03 ] @
Citat:
night-shift: Ti kao da nisi čuo za EPP? Šta sad neko ako mu se ne sviđa reklama, ne treba da kupi proizvod?
EPP da, ali ne komparativna reklama, ne prevara. Ovaj Sezamov trik sa tom "linijom" je obmana i bas je ruzno.

Evo, na jednoj drugoj temi, upravo sam saznao da Telekom vise korisnicima ne daje user i pass za rutere, tako da ne mozes nista da promenis ili koristis drugi ADSL ruter, sto smatram jos vecim bezobrazlukom od Sezamove "linije". Prakticno, ovaj Sezamov trik ne nanosi neku veliku stetu, ali nemati user i pass za uredjaj koji koristis je za mene neprihvatljivo. Doduse, ja sam na Telekom presao pre vise od godinu dana, PRE promotivnog perioda, platio onih 5.000 i kusur dinara, i imam user i pass, ali ljudi kategoricki tvrde da od septemba ove godine vise nema.
[ mischo @ 03.11.2007. 22:10 ] @
Ovo se donekle može objasniti time što je od septembra modem koji se daje, u vlasništvu telekoma, pa sad ovi user i pass su interne stvari u komunikaciji između dva telekomova uređaja.
Druga stvar jeste verovatno pojednostavljenje usluge u cilju što manjeg broja poziva ka korisničkom servisu. "Što manje korisnilk zna, to je manje u stanju da pokvari."
Znam da ovo objašnjenje ne može zadovoljiti napredne korisnike, ali očigledno je da sa masivniijim prodorom ADSL tehnologije dominantniji je broj korisnika koje ne zanima šta je unutra, već ih zanima da kad sve povežu konekcija proradi. Posle toga ih više ništa ne zanima.
[ optix @ 03.11.2007. 22:11 ] @
Citat:
calexx:Nije mi baš najjasnija ponuda Verata, da li se dobija bilo kakav modem ili je 3000 samo za setup?

Ne dobijas nikakvu opremu od njih vise. Ni kada su davali rutere, nisi mogao da se oslobodis tog setup-a bez obzira da li ti ruter treba ili ne.
[ calexx @ 03.11.2007. 22:51 ] @
Pa onda je baš jeftino, platiš 3000, kupiš ruter a posle imaš nekoliko dinara manju mesečnu pretplatu.
Citat:
mischo: Ovo se donekle može objasniti time što je od septembra modem koji se daje, u vlasništvu telekoma, pa sad ovi user i pass su interne stvari u komunikaciji između dva telekomova uređaja.

sa masivniijim prodorom ADSL tehnologije dominantniji je broj korisnika koje ne zanima šta je unutra, već ih zanima da kad sve povežu konekcija proradi. Posle toga ih više ništa ne zanima.
Još neki provajderi daju opremu na korišćenje ali im to ne smeta da uz nju daju uputstvo za podešavanje kao i podatke. Neko hoće da koristi drugu opremu, nekome odgovara bridge mod pa da to ide na neki sledeći ruter ... Pošto im sada ruteri rade sa default podešavanjima, uvek mogu da kažu korisnicima koji im je user/pass a u slučaju brljanja da samo resetuju ruter i nema problema.
[ Kotuf @ 09.11.2007. 00:57 ] @
Ajmo ovako!!! ja sam uleteo kod verata pre nego sto su poceli da uzimaju 3 iljade, ali bi uleteo i da mora da dam te 3 iljade JER:
KADA PLATIS 6 MESECI UNAPRED po 2832 dinara sto ja placam za 1.5 Mb DL-a,
oni ti naplate za 5 meseci tj ustedis
2832 dinara ~ cca 3000 dinara

A Koliko trebam da dam para kod sezama i euneta za 1.5 Mb DL-a(192Kb UL-a)?

POZDRAV ZA SVE LJUBITELJE KULTURE I LEPOG POSLOVANJA
I SVOJIH KORISNIA NEDRANJA!!!