[ Dobar_Krle @ 21.08.2007. 18:16 ] @
Zavrsio sam svoj prvi program u C#, i sada imam problem kada pokrecem program na drugom racunaru, gdje se pojavi ERROR prozor sa porukom: c:\KontrolaArtikala\bin\Debug\kontrola.mdb is not a valid path. Make sure that the path name is spelled correctly and that you are konected to the server on which the file resides. Putanja do baze je uredu, i na ovom forumu sam nasao da je potrebno u conf.file ubaciti ovaj kod: <appSettings> <add key="provider" value="Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;" /> <add key="relPath" value="folder2/baza.mdb" /> </appSettings> Ova putanja mi je sumljiva: value="folder2/baza.mdb jer bi to u mom slucaju bilo Debug/kontrola.mdb. I da se u kod ubaci: Code: string provider = ConfigurationSettings.AppSettings["provider"]; string relPath =ConfigurationSettings.AppSettings["relPath"]; string path = Server.MapPath(relPath); string connectionString = provider + "Data Source=" + path; Gde se ovo tacno ubaci, u koji dio koda, jer stvarno se susrecem sa ovim prvi put i nemam predstvu u koji dio koda da prilepim ovaj kod, jel treba na glavnu formu (probao sam, ali javlja gresku)??? |