[ gbsss @ 21.08.2007. 18:49 ] @
| prelistam ti ja "ZAŠTITA" , a ono niko nije zadovoljan sa antivirusom i stalno neki problem e pa ja sam to skoro rešio koristim bazu od " CLAM ANTIVIRUS"-a za svoj antivirusni program. Resenje ce biti kompletno kad mi neko objasni kako da napravim svoju bazu - definicija za razne viruse. Program je besplatan i ostace zauvek takav.
HVALA NA POMOCI
[Ovu poruku je menjao tyranBL dana 21.08.2007. u 19:59 GMT+1] |
[ Miroslav Jeftić @ 21.08.2007. 22:20 ] @
Teško da ti sam možeš nešto uraditi, previše je virusa da bi se jedan čovek time bavio. Sam si rekao da su korisnici nezadovoljni, a u pitanju su rešenja iza kojih stoji čitav tim/timovi programera. Možeš misliti kako bi ljudi bili zadovoljni sa rešenjem koje pravi i održava jedna osoba.

Ne kažem to da bi te kritikovao, već čisto da je takav projekat preveliki, koliko god da si entuzijasta.

[ petersonic @ 21.08.2007. 22:33 ] @
Koliko sam te razumeo ti si napravio svoj antivirus program koji koristi antivirusne definicije drugih proizvodjaca.
poz.
[Ovu poruku je menjao tyranBL dana 22.08.2007. u 00:35 GMT+1]
[ Slobodan Trebovac @ 21.08.2007. 23:29 ] @
Drzite se teme, sve offtopic poruke (ili ot dijelovi poruka) ce biti brisane.
@gbsss
Preciznije postavi problem (i objasni ovo: "za svoj antivirusni program"), ako ocekujes da ti neko pomogne, onda ne smijes biti stur na informacijama.
[ gbsss @ 22.08.2007. 00:09 ] @
moja greska
malo da pojasnim :
1. trenutno koristim definicije drugih proizvodjaca jer se vidi iz prilozenog( izrada definicija za antivirusni program)
2. objasnjenje:"(i objasni ovo: "za svoj antivirusni program")"
- ja ga napisao i ja ga koristim vec 2 godine i nema nekih vecih problema
- zato ga nazivam "svojim"
- ali mi dosadilo da stalno jurim linkove za skidanje definicija drugih proizvodjaca pa reko da se obratim malo za pomoc
- a za uzvrat da podelim "svoj antivirusni program" sa ostatkom sveta za 0.$ , 0.din. , 0.00.din. 0.00.para
3. malo podataka o antivirusu:
- zastita u realnom vremenu
- zastita od jos neotkrivenih virusa
- zastitni zid
- sandbox
[ agasoft @ 22.08.2007. 02:12 ] @
Izvini, šta je to sandbox?
[ petersonic @ 22.08.2007. 09:39 ] @
Citat:
agasoft: Izvini, šta je to sandbox?
Predpostavljam da misli nesto nalik ovom programu
http://www.sandboxie.com/
Nego dal mozes da nam das link do tvog programa da vidimo kako on uopste funkcionise.
[ Sikiriki @ 27.08.2007. 13:31 ] @
kako si uspio da postigneš da računalo zaštitiš od još neotkrivenih virusa
[ otvoreni kod @ 28.08.2007. 02:26 ] @
Ovo mi uopšte nije jasno! Uspeo si da napraviš antivirus (engine), a ne možeš da napraviš definicije za njega? Pa ti si odradio najteži deo posla, ako ti je antivirusni engine dobar, svaka antivirusna kompanija će ući u dil sa tobom, naročito ako si napravio engine koji može sa lakoćom da se izbori sa već postojećom infekcijom i koji ima mogućnost raspakivanja velikog broja arhiva i pakera. Za stvaranje sopstvene antivirusne baze moraš sam da loviš viruse, u tvom slučaju pošto si sam, rekao bih da je honeypot jedino rešenje za tebe, ali to nije dovoljno. Moraš da uđeš u dil sa nekim, ili pak da stvoriš mrežu volontera, na primer na fakultetima koji se bave informatikom, gde postoji veliki broj računara i gde mogu da se instaliraju veliki broj honeypotova. Ali ipak ti je potrebno strateško partnerstvo sa nekom antivirusnom kompanijom. Evo ja ću prvi da koristim tvoj antivirus!
[ gbsss @ 28.08.2007. 18:44 ] @
mozda nisam bio dovoljno jasan ali moze li jedan primer izrada definicija za antivirusni program za jedan virus.
tyranBL: obrisan off topic.
[Ovu poruku je menjao tyranBL dana 28.08.2007. u 22:07 GMT+1]
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.