[ pcb.izrada @ 22.08.2007. 21:21 ] @
| 1.)problem/pitanje:
Ako mountam neki folder sa HDD-a, recimo ovako:
DefineDosDevice(DDD_RAW_TARGET_PATH,'T:','\??\C:\nekifolder');
Dal je moguce nekako promijenit volume label SAMO T: drajvu, bez da se mjenja volume label C: drajvu, probao sam sa SetVolumeLabel ali ne ide... a ako promijenim volume label C: drajvu automatski se mijenja i volume label T: drajvu a to mi ne bi smjelo tako bit!!
Dal postoji neki nacin da rjesim taj problem??
2.)
Ista situacija kao i gore; zanima me kako da tom T: drajvu promijenim ikonu, preko kojeg apija?? => pod uslovom da se samo njemu promijeni ikona a ne i ikona od C: drajva
|
[ savkic @ 22.08.2007. 23:32 ] @
> Dal je moguce nekako promijenit volume label SAMO T: drajvu, bez da se mjenja volume label C: drajvu, probao sam sa SetVolumeLabel ali ne ide... a ako
> promijenim volume label C: drajvu automatski se mijenja i volume label T: drajvu a to mi ne bi smjelo tako bit!!
Zašto ne bi smelo?
> Dal postoji neki nacin da rjesim taj problem??
Napravi virtuelni drajv.
> 2.) Ista situacija kao i gore; zanima me kako da tom T: drajvu promijenim ikonu, preko kojeg apija?? => pod uslovom da se samo njemu
> promijeni ikona a ne i ikona od C: drajva
O kojoj ikoni govoriš? Ako je ona iz Explorera, on odlučuje koju će ikonu prikazati na osnovu tipa drajva. Ako je u pitanju CD/DVD drajv sa autorun fajlovima onda se prikazuje i navedena ikonica. Ti eventualno možeš to probati.
[ Nemanja_666 @ 23.08.2007. 00:58 ] @
Sto se tice ikonice, to se moze postici preko regystrija.
http://www.pcmag.com/article2/0,1895,1847172,00.asp
ovde imas opisane dvije metode, ja sam koristio drugu.
a sto se tice prvog ja obicno sam to radio pokretanjem "subst"-a.
[ pcb.izrada @ 23.08.2007. 08:07 ] @
Tnx obojici, budem probao sad.
Zanima me dal znate neke delphi komponente koje mogu od obicnih fajlova sa diska napravit .img fajl???
Pozdrav
[ Nemanja_666 @ 23.08.2007. 16:18 ] @
[ pcb.izrada @ 23.08.2007. 20:23 ] @
Kolko sam uspio proc po kodu, nije to to.. ne podrzava pravljenje img fajlove.. ne mogu vjerovat kako slabo ima informacija o tome.. pozz
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.