[ kuka-1 @ 23.08.2007. 16:08 ] @
| imam alpha 10a/b isdn aparat fmn firma i intracom net mod i taj mi je isdn baza ,i na njemu su mi 2 msn broja ,e sad dali mogu taj isd da otkacim i da ga ulljucim u analogni broj a da mi rade ta dva msn ? dali se podesava na inracomovom net modu ii na telefonu isdn posto sam ukljucivao isdn tel u uticnicu gde mi je taj drugi aanalogni broj inema signala ,dali isdn tel radi samo preko isdn net moda pomozite |
[ DjordjeRd @ 24.08.2007. 20:54 ] @
Intrakomov ISDN terminal adapter ima tri tipa portova.
1. Data, izveden kao USB i kao COM. Preporučujem COM zbog matičnih ploča na našem tržištu koje su uglavnom sumnjive kakvoće.
2. ISDN bus, S0 i S1 koji su potpuno identični i ravnopravni. Na ovu magistralu je moguće okačiti osam ISDN uređaja. Paralelno, galvanski, najprostije. L3 adresa se mora uprogramirati u svaki uređaj ponaosob.
3. Dva analogna a/b porta na kojima je izveden POTS servis. L3 adrese se unose preko telefonskih aparata koji su okačeni na odgovarajući port ili preko konfiguracionog softvera koji komunicira sa Netmodom preko USB ili COM porta. Dakle, L3 adrese za analogne portove se čuvaju u Netmodu.
Zaključak je da ISDN aparati rade samo na S portovima.
Ovim ću da zaključim svoje pisanje o ISDN-u na ovom forumu. Stvarno je toliko mnogo ispisano da više nema potrebe ponavljati se. Hint: pretraga.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.