[ abc.. @ 24.08.2007. 00:18 ] @
| Izvinjavam se ako mozda nije pravo mesto za ovo pitanje...
Imam laptop racunar Acer Extensa 386T (inace pentium I) koji ima samo 32MB Edo ram memorije, E tu oko memorije i nastaje problem... Za instalaciju Windows XP-a je minimum 64Mb (znam neko ce reci: nemoj da instaliras XP na to...nece lepo raditi.....itd ali meni bi to cinilo posao). E sad, da li postoji nacin da se komp prevari i prodje ovaj deo instalacije odnosno dozvoli i da nastavim sa setup-om.
Koristo sam onaj Grozdin Boot CD (verovatno ste radili sa tim) pokusavao da ucitam i smartdrv i nista.
Zna li neko nacin kako bi ovo moglo da se resi? |
[ Syberbob @ 24.08.2007. 00:46 ] @
Jedini nacin ti je da ubacis jos 32mb pa da ih kasnije izvadis. Mozda bih mogao i da ti nabavim dva modula od po 32mb javi mi se na pp.
[ abc.. @ 24.08.2007. 16:15 ] @
OK, te varijante sam se naravno setio, zato sam otvorio laptop ali u nutra postoji samo jedan slot za memoriju i u njemu se nalaze tih 32Mb. Tako da bi mi jedina varijanta bila da nadjem memoriju od 64Mb ali nisam siguran da se proizvodila memorija EDO RAM koja je u jednom uredjaju imala 64Mb, koliko ja znam 32 je najvise, ali ispravi me ako gresim.
[ cika pera @ 24.08.2007. 21:08 ] @
Nabavi TINY windows.
To je osakacena verzija XP-a, radi sa slabijim masinama i zauzima samo 180MB.
Nema lepih slika u pozadini, nema drajvera, mesengera i slicnih programcica, izbrisani su helpovi i iskljuceno je gro win32 servisa.
Inace radi brzo.
pozdrav.
[ abc.. @ 28.08.2007. 19:27 ] @
Probacu to da nabavim.
Ja imam negde na CD-u tutorial i programcic kojim se oslabi vec instalirana verzija XP-a i radi fenomenalno na P-I cak na 166Mhz, doduse bez grafike, help-a i bez bezbroj stvari jos ali sa svim drajverima, to sam radio na kucnom racunaru tako da sam tu mogao da dodam memorije pre instalacije a nakon instaliranja skinem i komp ostane da radi sa svojih recimo 32MB...
Samo da pitam jesi li siguran da ova verzija XP moze da se instalira ako u kompu imam samo 32Mb memorije?
[ Bandicoot @ 28.08.2007. 19:52 ] @
Probaj sa n-Lite.
Imash opciju da iskljucish memory test.
Sve shto ti treba je windows xp, cd - rezac, n-Lite i prazni CD ( i celicne zivce :) ).
procitaj ovde ( tutorijal za n-Lite ):
http://www.neoseeker.com/Artic.../windowscustomization1/13.html
Mislim da ti treba ovo:
Disable minimum memory requirement - Disables the check for the minimum memory requirement - imash na linku kako to da uradish.
[ mr_gee_fox @ 29.12.2007. 11:21 ] @
ne zaboravi ako radis instalaciju full XP-a da ce ti trebati minimum 1 - 1.5 GB na HD.
Plus jos nekih 0.3-1 GB za neophpodne programe sa kojima bi vrsio rad.
A vidim da je masina P I, tako da sigurno imas mali HD (U to vreme su se ugradjivali diskovi od 2 GB do 4.3GB)
Razmisli jos jednom
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.