[ Miladinovic @ 24.08.2007. 13:03 ] @
Kada priključim USB WiFi adapter i on radi dobro u početku, medjutim posle nekog vremena labtop blokira totalno, nemam ništa drugo sem tog adaptera na USB utorima, mislio sam da je problem u adapteru pa sam probao drugi (prvi je bio TP Link a drugi D-Linkov) i ista stvar... ne znam u čemu je problem, inače ovi adapteri odlično rade sa drugim računarima ???
[ Horvat I @ 24.08.2007. 15:39 ] @
Utakni adapter i pogledaj sa kojim hardverom se bori oko irq Mozda ces morati rucno podesavati
[ Miladinovic @ 24.08.2007. 17:22 ] @
Gde da proverim IRQ ?
[ Kolins Balaban @ 24.08.2007. 22:34 ] @
System Properties, pa Device Manager.kad odes u opcije uredaja, imas nesh kao Resources, i tu ti pise IRQ od svakog uredaja. Rucno ga mozes podesiti u BIOS-u.
[ Miladinovic @ 25.08.2007. 10:18 ] @
hmm... na USB adapteru nema opcije "Resursi" dok na drugim uredjajima toga ima.... nego još nešto kod mene na labtopu nema podešavanja IRQ u Biosu.... U Biosu mogu sao podešavati samo Boot, Infrared i druge slične stvarčice!

Još nešto me interesuje kada bih uradio Disable svih uredjaja koje ne koristim, recimo LAN kartice,modema da li bi pomoglo?
[ Horvat I @ 25.08.2007. 18:07 ] @
Moguce iako mis i serialport zna boxovati
[ Miladinovic @ 25.08.2007. 21:23 ] @
nemam serijski na računaru a probao sam i bez miša i isto.... primetio sam da kada je veća spoljna temeratura a samim tim uslovljava i veću temperaturu računara da tada blokira ali samo kad je uključen wifi usb adapter, usb utori u labtop znaju se nekad zagrejati i tada primetim da bolokira!
[ Horvat I @ 26.08.2007. 07:40 ] @
Moguce da ti hladjenje predstavlja probleme.Na "kucnom" nisam imao problema.Dali ti u bilokojoj 2.situaciji blokira? pomislio sam na napajanje/aku.
[ Miladinovic @ 26.08.2007. 10:03 ] @
Ne ... blokira samo kad je uključen adapter! Mada isto tako probam uključim i on radi dobro i recimo uključim štampaš ili drugo nešto na USB i uključen je adapter opet počne da blokira... ali ne zbog štampača već baš zbog usb wifi adaptera!
[ Horvat I @ 26.08.2007. 13:28 ] @
Probaj zameniti PPPOE http://www.tippnet.co.yu/downloads/pppoe.exe
[ Miladinovic @ 28.08.2007. 11:08 ] @
Dobivam ovu poruku...

[ Horvat I @ 28.08.2007. 16:30 ] @
ako ti je uboden u port vrlo verovatno je neispravan? Probaj ga ubosti u 2.port, ako bude= u menadzeru uredjaja pronadji usb hub i uninstal, restart masine. Ako i tada bude= tada nema spasa,mora kartica u port, ili ap na mrezu
[ Miladinovic @ 01.09.2007. 14:04 ] @
opet isto... moram nešto uraditi UTP kabelom......... da li postoji neki switch da deli samo na 2 dela.... pošto od routera mogo do sobe vući samo jedan kabel ali mi trebaju 2 priključka ....

i ako ima koliko okvirno k0šta takav switch?
[ ranko @ 15.11.2007. 09:48 ] @
Moj PC je radio bez problema danima dok je obican mrezni kabal bio utaknut u mreznu kartu. Preselim se, kupim USB WiFi antenu, hvata signal odlicno, ali PC ne izdrzi dugo. Sve se zamrzne posle 2-3 sata rada.
-izvadio sam PCI mreznu kartu, isto
-zamenio sam u prodavnici USB antenu (SMC za Belkin), opet isto

znaci, problem postoji i kod drugih, nisi usamljen