[ Goran Arandjelovic @ 24.08.2007. 17:53 ] @
Imam jedno pitanje: Naime, na jednom hdd-u sam za jedan folder, nazovimo ga "Test", postavio sebe kao owner-a, i samo ja imam Full Controll nad folderom i onim što se pod njim nalazi. (Ja sam inače običan user na Windows Visti). Drugi nemaju ni jednu dozvolu.

E sada, zanima me kako da pristupim tom folderu ako prenesem taj hdd na drugi računar? Šta treba da pokupim sa svog sistema i stavim na sistem gde mi je neophodan pristup tom folderu?

Hvala unapred.
[ Shadowed @ 24.08.2007. 20:10 ] @
Ne treba nista, na tom drugom racunaru preuzmes vlasnistvo (ukoliko korisnicki nalog koji koristis na tom drugom ima pravo da pruzima vlasnistvo (grupa Administrators)) i dodelis sebi potrebne permissions.
[ Goran Arandjelovic @ 29.08.2007. 19:08 ] @
Da li to znači da grupa Administrators ima pravo da preuzme vlasništvo čak i ako je flag za preuzimanje vlasništva isključen?
[ Shadowed @ 29.08.2007. 22:06 ] @
Grupa administrators ima pravo da preuzima vlasnstvo, tacka. :)
Poenta i jeste u tome da admins uvek moze da preuzme vlasnstvo. Ono sto ne moze to je da dekriptuje fajlove bez kljuca, sto je naravno i napravljeno tako da ne moze niko, admin ili ne.
NTFS dozvole su samo na nivou napisanog ko sta moze, fajlovi nisu zaista zasticeni (kao sto je slucaj sa kriptovanim fajlovima). Zato je i moguce preuzeti vlasnistvo ili iz nekog drugog os-a procitati fajlove jdnostavno ignosrisuci dozvole.
[ Goran Arandjelovic @ 30.08.2007. 15:29 ] @
Sad je jasno. Hvala :)