Koliko sam aktivan na ovim forumima zavisi od mog slobodnog vremena i od toga da li imam sta da kazem,ipak sam ja ovdje skoro od samog pocetka i volim ove forume jer mi se mnogo lijepih stvari izdesavalo na njima,pocev od upoznavanja mnostva novih prijatelja,a imao sam cak i neke emotivne veze koje su trajale par godina sa osobama koje sam ovdje upoznao...zenske naravno

da ne pomislis jos ko zna sta...

Sto se tice toga sto ti pokusavas ,mobilna telefonija i wireless ,iako oboje imas integrisano u tom uredjaju ,to radi potpuno razlicito...
Dok vozis bus ,mobilni mozes da koristis ,ali u pokretu iz busa nema sanse da ces da se nakacis na neku mrezu...
Moras biti u blizini predajnika da bi napravio konekciju i moras imati opticku vidljivost...
Znaci..ili u lokalu gdje imas hot spot..ili u blizini nekog AP-a ,koji je recimo postavljen na neki nizi objekat..
Na toj slici koliko sam vidio..ima ISP...ima i mreza a ima i nekih AP-ova koji emituju vjerovatno za necije interne potrebe..stan ili firma..ko zna..
Za druge mislim da moras da im kazes MAC adresu i da ti oni dadnu IP...ili bar to prvo....pa da bi koristio mrezu ili net..naravno i da platis ili vrijeme ili pristup mrezi..sem ako nije lokal i hot spot neciji u lokalu..tako bar ja mislim mada zaista ne mogu to da tvrdim jer ne znam kako drugi rade..
Za sebe i ono sto ja radim ,mogu da tvrdim...a to je...bilo gdje u gradu vidis SSID Sloboda sa imenom lokacije neke..ili Freedom po okolnim mjestima ili gradovima tu tvrdim ako si u blizini i ako si nakacen, da uz pomoc tog proxy-ja kojeg sam ti poslao radice ti net.Naravno sve potpuno besplatno...u svim tim naseljima i gradovima...
Ili naravno ti nasi hot spotovi na koje treba samo da se konektujes i nista vise...
Naravno i tu moras da mirujes da ti ne puca konekcija ,a ne da trcis kroz centar i surfujes ili jos gore da utjeras gradski bus tamo pa iz pokreta da se kacis

To sto pokusavas iz busa nece moci..sem da tako vidis gdje ,ko ,sta emituje..
Eto..to je ono sto ja znam..valjda neko zna jos nesto vise...
pozz