[ jo-van @ 26.08.2007. 16:54 ] @
Ako želite da isprobate jednu od popularnijih Linux distribucija - Ubuntu, možete to uraditi na veoma jednostavan način, koristeći Wubi, Windows Ubuntu Instaler. Iz Windows okruženja možete instalirati Ubuntu na virtuelnu particiju u bukvalno 3 koraka.

http://www.itsvet.com/tekst/wu...buntu-instaler-za-windows/333/
[ popaj81 @ 06.09.2007. 16:35 ] @
drugari,ovo zaista radi!
skinuo,veoma lako instalirao program(veoma mali),i pratio uputstva...program sam skine zadnju verziju ubuntu,i sam zavrsi celokupan posao.posle restarta racunara,birate izmedju Microsoft Windows-a i Ubuntu-a.Simpatican je,lepo radi....samo treba vremena da se provale neke stvari,pogotovo onome ko se po prvi put srece sa Ubuntu(citaj,ja)!Topla preporuka
[ dualpretop @ 11.09.2007. 16:50 ] @

Instalirao sam Ubuntu uz pomoć Wubi-a. Utisci su mi bolji od očekivanog. Nisam učitao nikakav kodek. Instalirao sam VLC plejer i on mi emituje sve video i audio sadržaje bez problema. Pošto je računar umrežen, bez ikakvih problema OS je detektovao wireless mrežu. Kao klijenta sam instalirao Linux DC++, koji je gotovo identičan sa Apex DC++.
Preporučuje da probate.
[ Sulle @ 13.09.2007. 22:04 ] @
O, boze. Kakav wubi, kakvi bakraci. Ubuntu vec ima grub i ne znam u cemu je problem, novije verzije pronalaze windows bes problema, i pre bi njemu poverio boot nego wubi-ju..
[ vladared @ 14.09.2007. 03:45 ] @
Hehe... Ovo nije bootmanager poput gruba nego installer Ubuntua iz Windwosa.
[ mikkii @ 14.09.2007. 06:03 ] @
al se ovaj izlupao gore ...vojvodjanin
wubi je napravljen da privuce windows korisnike ka linuxu i nista vise