[ BarGoran @ 26.08.2007. 19:52 ] @
| Već neko vreme koristim portabilni hard i sve je bilo u najboljem redu ali posle osvežavanja sistema (ponovno instaliranja vindovsa) win ga jednostavno ne vidi, pomislio sam da se pokvario ali on sem kod kućnog računara i još kod jednog drugara radi na svim ostalim gde sam probao - na poslu, drugarevom lap-topu, i na još par što sam probao.
Imam i USB Flash Drive 1 GB i njega vidi sasvim normalno tako da mislim da drajveri nisu problem, zbunjuje me i to što je ranije sve funkcionisalo.
Hvala unapred |
[ Altmer @ 29.08.2007. 14:35 ] @
Ja imam isti problem na staroj masini, samo meni odmah od pocetka nije radio. Kolko sam provalio u mom slucaju je problem struja. Na HDD-u se upali lampica ali nece uopste da se zavrti. Na novijim kompovime radi OK. Proveri da li se uopste zavrti glava, da li se ciuje zujanje ...
[ BarGoran @ 29.08.2007. 23:59 ] @
Ne cuje se zujanje, cuje se nesto nalik pucketanje. Ono sto mene cudi je da je sve ispravno radilo na istom racunaru, ista konfiguracija - sve isto. Prestao je da radi kad sam instalirao novi windows, ali u oba slucaja je bio XP - SP2, cak sam novi windows instalirao sa istim drajverima (ona fora sa Norton ghost-om (valjda se tako pise duh na engleskom), znaci isti drajveri isto sve. Uopste mi nije jasno sta moze biti.
Pozdrav
[ BarGoran @ 03.09.2007. 13:43 ] @
Resio sam problem pa aj da napisem u cemu je stvar - mozda nekad nekom zatreba
Na izlaz USB-a sa zadnje strane sam dodao "produzni" da bi mogao da koristim USB Flash Drive bez da se zavlacim iza na kuciste a u medjuvremenu duze vreme nisam koristio hard tako da se nisam ni setio da on ("produzni" kabel za USB) nije bio tu kad sam kupio hard.
Glavni i jedini problem lezi u (produznom) kablu.
Pozdrav Svima
[ Altmer @ 05.09.2007. 22:45 ] @
I ja sam resio problem ... Kupio sam HUB (na srecu) i proradio je. Na njemu nisu pisali nikakve vrednosti za struju ali izgleda da je ima dosta ... :) ... To je WIRETEK USB2.0 4PORT HUB (
www.wiretek.com.en) ... Malo je ruzan, ali vazno je da radi ... :) ... Pozdrav
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.