[ roppe @ 27.08.2007. 09:13 ] @
Da li neko zna da li postoji ikakv nacin, skripta i slicno koja ce provjeravati registration tabelu i kickati korisnike kiji imaju signal ispod -80 |
[ roppe @ 27.08.2007. 09:13 ] @
[ broker @ 27.08.2007. 11:11 ] @
Ima takva opcija u verziji 3.
[ roppe @ 27.08.2007. 21:10 ] @
da, ima opcija da dodam korisnika u acces listu i da mu odredim to pravilo, ali mene interesuje da odredim to pravilo i da vazi za sve koji se spajaju na AP.
[ broker @ 28.08.2007. 11:13 ] @
Nisma imao prilike daprobam v3 tako da ne mogu da kazem kako to radi. Upravo sam im ja trazio tu opciju i rekli su da su je implementirali u trojku. sutina mog zahteva je bila upravo u tome da se za AP podesi minimalan signal koji korisnik ima da bi bio povezan i da to vazi za sve korisnike. Ocekujem da su upravo tako i uradili.
[ roppe @ 28.08.2007. 11:56 ] @
detaljno sam pregledao v3 i samo na tom mjestu vidim opciju. U biti, moram svakog korisnika dodati u access listu i svakom posebno odrediti signal range. E sad ako je u pitanju oko 100 baznih stanica, ta opcija je totalno bezkorisna, prvenstveno radi toga sto nikad nebi uspjeo pohvatati sve korisnike na APu.
[ broker @ 28.08.2007. 12:09 ] @
Kako stoji stvar sa opcijama u Connect List? I tamo treba da ima mogucnost da se podesi minimalan nivo signala.
[ roppe @ 28.08.2007. 13:07 ] @
Da ima, isto ko u access listi, samo sto nema nikakovg efekta. Pogledaj na sliku ispod, definirao sam da se ne moze niko spojiti sa signalom ispod -60, a spojim se sa -68.
Ali posto je mikrotik u pitanju, nista me ne iznenadjuje. Gospoda iz mikrotika je postala totalno neozbiljna i poceli su raditi promjene u softweru koje nisu objavljene u change logu, što je mene licno stojalo dosta novca i vise od 2000 predjenih kilometara u 2 dana. (mislim na ukidanje opcije 5 GHz na 50% zemalja u country set listi što dovodi automatski do disejblanja svih wireless interfejsa koji su mi bili podeseni da rade na 5 GHz) a sto se tice verzije 3.0, kad sam je instalirao, nisam imao nijednog wireless interfejsa i procesor je konstantno bio na 100%, pa sam morao resetovati software na default. Sto znaci, da ne postoji mogucnost da nadogradim na v3 postojece bazne stanice koje su u pogonu. I jos jedna cudna stvar u v3: [ broker @ 28.08.2007. 13:36 ] @
Verzija 3 je Release Candidate, iliti teska beta, tako da je niko i ne preporucuje za upotrebu. Zato ja to jo snisam ni probao. Nemam kapacietta da postavljam test verziju,vec se drzim starog dobrog pravila da pustim da dosta wireless ignala protekne i poispravljaju bug-ove koje neko drugi nadje :)
Najbolje je da na njihovom forumu za podrsku izneses problem. Ima dosta zainteresovanih za to tako da ce sigurno biti jos nekoga ko ce imati iskustva u podesavanju a ako se ispostavi d aje bug ili nefunkcionalno, lako ce se isterati da to srede. Bas ovaj problem ogranicenja pristupa po jacini signala imas na http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=1&t=11126 Jesi li probao da u Access List stavis pravilo za ogranicenje po nivou signala koje ima prazno pole za MAC ili je navedena AMC adresa koja sadrzi sve nule? [ Bastrica Danilo @ 03.09.2007. 01:27 ] @
I ja sam nesto oko toga cuo i probavao svasta ali bez uspjeha,no ako li ipak uspjete da uradite ja cu saznati ovdje, a drugarski savjet je da granicu signala "curiknes" na max -70,
Sve preko toga je los rad kako kod korisnika tako i tvoijeh stanica. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|