[ theacidwiz @ 27.08.2007. 12:42 ] @
Među gomilom predmeta koje sam do sada predavao, u školskoj 2007/08 predavaću:
- Računarstvo i informatiku, I razred, elektrotehničar računara
- Programiranje, II razred, tehničar robotike
- Programiranje, III razred, elektrotehničar računara
- Računari i programiranje, III razred, mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje

Pošto sam načuo da će se ove školske godine zaoštriti kriterijumi od strane ministarstva prosvete, po pitanju izrade godišnjih i mesečnih planova rada, priprema za SVAKI čas (što mi je smešno nakon 9 godina rada u prosveti), otvaram ovaj topic gde će kolege moći diskutovati o već pomenutim stvarima.

Samo da napomenem da bez obzira što su nazivi predmeta isti, sadržaji nastavnih planova i fondovi časova se razlikuju od smera do smera po tehničkim školama... Na primer, samo za I razred sam prošle godine morao da pišem tri različita plana rada, računarstvo i informatika (standardna već godinama za elektrotehničare 0+2 časa nedeljno), računarstvo i informatika (za tehničare robotike 0+3 časa nedeljno), računari i programiranje (za maš.tehničare za kompjutersko konstruisanje 0+4 časa nedeljno) itd da ne smaram dalje. Znači, kad bi organizovali neku online bazu, bila bi to ogromna baza...
[ sta_cu_ja_ovde @ 29.06.2009. 14:12 ] @
Pozdrav, imam jedno pitanje koje postavljam vec dosta vremena, ali jednostavno odgovora nema, odnosno niko nezna.Interesuje me sledece:
Zavrsio sam visoku skolu strukovnih studija , na odseku informatika i racunarstvo i steko strucno zvanje strukovni inzenjer elektrotehnike-racunarstva i informatike.Odslusao sam i polozio pedagogiju, sociologiju, etiku, kulturu ponasanja...Interesuje me dali sa ovim zvanjem mogu da zasnujem radni odnos kao nastavnik informatike u osnovnoj skoli? Dobio sam informaciju da ce od septembra studenti sa zavrsenim strukovnim studijama i odslusanim drustvenim predmetima moci da zasnuju radni odnos u prosveti. A u clanu zakona 11, stav 1, tacka 14 zakona o visokom obrazovanju pise, da strukovni inzenjer moze dobiti zvanje nastvnika pod uslovom da je od ukupnih 180 bodova koliko nosi strukovno zvanje, ima minimum 18 bodova iz medtodoloskih, psiholoskih ili pedagoskih (drustvenih) predmeta.

Ako imate neku informaciju,dokument, ili znate neku korisni web adresu gde bi mogo da se informisem o ovome bio bih Vam jako zahvalan...