[ enisonica @ 27.08.2007. 13:10 ] @
Pozdrav,
Ovdje sam nova, hitno mi je, pa nisam stigla pregledati sve teme na forumu vezane za moj problem. Dakle, polje u MySQL bazi je tipa varchar, i imam upisan jedan slog, podatak je u polju recimo: nesto 34 4. Izmedju cifri i nesto su dva space-a. Tako su sacuvana i u bazi. Medjutim, kad kupim podatak na web stranici, on mi ispise samo jedan space.
Ne znam jel to do encodinga, ili kojeg li vraga, al fakat pocinje nervirati, pogotovo kad recimo ispisem taj podatak u pdf, sve bude ok.
Iko moze pomoci? Hvala rajo mucho :)
[ enisonica @ 27.08.2007. 13:12 ] @
Evo i sad kad pogledah svoju poruku, vidim da pise jedan space u primjeru, a ukucala sam dva!?
To je neki fazon sa html-om ili php-om?
[ chachka @ 27.08.2007. 13:29 ] @
Upotrebi <PRE> html tag.
[ dakipro @ 27.08.2007. 13:31 ] @
Cist html... Bilo bi nezgodno kad bi html prikazivao razmake i nove redove bez &nbsp i <br /> znakova , zbog citljivosti html koda...
Zavisi koju klasu koristis za pdf, moze da smeta (ako radis html->pdf) a i ne mora (ako radis string->pdf). A mozes i sa <pre> </pre> da obuhvatis text, onda ce se svi razmaci prikazivati kako tebi odgovara...
[ enisonica @ 27.08.2007. 13:37 ] @
E, hvala chachka za taj fazon sa PRE tagom. Samo sto mi cini mi se ispisuje vise space-ova nego sto bi trebalo.
Sad za sad, koristicu se trikom, tj. str_replace f-jom.

Code:
$varijabla_ispis=str_replace (' ', '&nbsp ', $varijabla) ;

Hvala jos jednom.

[Ovu poruku je menjao Nemanja Avramović dana 27.08.2007. u 15:35 GMT+1]
[ Nemanja Avramović @ 27.08.2007. 14:34 ] @
Citat:
Ne znam jel to do encodinga, ili kojeg li vraga, al fakat pocinje nervirati, pogotovo kad recimo ispisem taj podatak u pdf, sve bude ok.

"Problem" je u tome što browseri rade automatsku korekciju tekstova - možeš da staviš 50 space-ova, oni će prikazati jedan. Slično radi i DreamWeaver. Kad otkucaš razmak, svaki sledeći će biti ignorisan. Alternativu si, vidim, pronašla, a to je &nbsp; html entitet.
[ Milan M. Radovic @ 28.08.2007. 10:58 ] @
HTML ima jedans space, ali koristi &nbsp;
[ agvozden @ 29.08.2007. 08:02 ] @
I, definitivno, "problem" je do HTML-a.