[ acho @ 27.08.2007. 13:49 ] @
Evo 'vako. Oduvek sam želeo da imam klavijaturu, mislim, nije da želim da postanem profi muzičar, više bi mi služila kao igračka, jer volim muziku, naročito elektronsku. E sad pošto sam ja siromašan student, kupovina nekog sintisajzera ili midi klavijature ne dolazi u obzir. Sa druge strane pošto studiram ETF i znam da radim sa lemilicom i mikrokontrolerima, rešio sam da sam napravim midi klavijaturu. Sam uredjaj nije bilo tesko napraviti, ima i na netu dosta projekata, ali su mi potrebne dirke. Za sada koristim neku malu deciju kinesku klavijaturu koju sam rasturio i u nju smestio kontroler, sve radi odlicno, ali kako su njene dirke mnogo male teško ju je svirati. Pokušaj da sam napravim dirke od drveta je neslavno propao. Da li neko zna da li imaju da se kupe samo dirke, ili ako neko ima ili zna nekoga ko ima neku neispravnu klavijaturu cije bi dirke mogao da iskoristim, bilo bi dobro da klavijatura ima 61 ili 88 (može i više) dirki prave velicine. Dakle, potrebne su mi samo dirke, ne i njihovi kontakti, njih bi sam pravio, mada ako i to ima i ako odgovaraju za moj uređaj (potrebna su dva kontakta po tasteru jer bi klavijatura bila "velocity-sensitive") utoliko bolje. Unapred hvala.
[ acaradio @ 27.08.2007. 14:43 ] @
Citat:
acho: rešio sam da sam napravim midi klavijaturu

E, to se zove entuzijazam. Samogradnja rules !

Da ne ostavljam direktni link ovde, ukucaj na Google-u "Maricev muzicki servis" i raspitaj se kod njih da li je to moguce nabaviti. Mislim da i Sky Music ima svoj servis instrumenata, proveri.
[ Kovacevic Vladimir @ 27.08.2007. 15:34 ] @
Dobro ti je Aca odgovorio. Još se raspitaj preko nekoga iz Rume koji je ugrađivao dugmetarske mehanizme u sinthy-je. Predpostavljam da ne zna šta sa kl. dirkama.
Pozdrav
[ vindic8or @ 28.08.2007. 19:32 ] @
Mozes i da nabavis neku pokvarenu klavijaturu i rasturis je na delove za dirke i sve ostalo sto moze da zatreba od pokretnih delova :)
[ mishkom @ 11.09.2007. 16:23 ] @
MMC, Mitros Music Company, ja tamo kupujem dirke, tj, samo jednom sam kupio dve oktave, prave velicine, za elektricni klavir, cena jedna je 30din..

Javi sta si uradio!
[ namiguShin @ 11.09.2007. 17:46 ] @
Ja nemam nikakvu ideju... :) Samo sam hteo da kažem da ti se divim, prijatelju... Nemaš pojma koliko sam sanjao da i ja znam tako nešto da uradim... Ali, nikada se nisam odvažio, niti sam imao odgovarajuću podršku da taj svoj entuzijazam sprovedem u delo... :(

Svaka čast još jednom... Car si!
[ acho @ 13.09.2007. 14:28 ] @
Hvala svima na pomoci, nisam bas stigao jos nista da pogledam, cekam da mi se zavrsi ispitni rok. Znaci 30 din... pa i nije mi bas jeftino obzirom da bi mi trebalo 7 i kusur oktava, al pretpostavljam da je to ta cena, uzecu prvo par dirki za test. U medjuvremenu mi je crko kontroler u staroj verziji uredjaja koju sam ugradio u kineski deciji sint, tako da sam se vratio sviranju na tastaturi :-( A dirke sam namenio za drugu verziju koja ce imati velocity sensitive dirke i analogne ulaze (za gomilu potenciometara - ovo mi je veoma vazno). I da, pitanje za mishkom-a, da li dirka dolazi sa nekakvim kontaktima i oprugama ili gola, i kako se montira? Hvala jos jednom.
[ pejatezgaros @ 19.09.2007. 22:39 ] @
I meni su otisle na jednoj klavijaturi pa kad nadjes javi.

Pozzz
[ antropolog @ 27.01.2014. 13:19 ] @
Svaka cast za trud.
Moze li jedno pitanje, gde mogu da nadjem samo dve dirke za klavijaturu? Polomile su mi se, i samo bih ove dve da promenim.
[ Kovacevic Vladimir @ 27.01.2014. 18:23 ] @
Na ovakva pitanja najbolje odgovore daje Servis ili direkno proizvođač konkretnog modela klavijature.
Zamena dirki zahteva dobro poznavanje mehaničkog sklopa same klavijature i ugrađivanje samo originalnih dirki.

Završavamo sa ovom Temom, obzirom na datum postavljanja.

Pozdrav