[ Kazo1 @ 27.08.2007. 15:00 ] @
| Naime radi se o tom da bi trebao iz cijenika na webu, koji je postavljen u neku tablicu, a azurira se svaki dan obiljeziti polja koja su se promjenila.
I sad , moje pitanje. Koji program to moze naj jednostavnije izvesti. Pokusao sam nesto sa Excelom ali nisam znao kako to da sredim i niko mi nije znao tocno reci moze li se to u Excelu pa je glupo trositi vrijeme na nesto sto se mozda uopce ne moze izvesti u tom programu.
U biti trebao bi usporediti dvije tabele Tabela1 (stari podaci) Tabela2 (novi podaci) i bilo bi super kad bi cijene koje su promjenjene mogle da se izlistaju kao neki raport, ali nije toliko vazno.
E pa ako neko zna nesto o tome molio bi da me bar uputi u kojem programu da to pokusam napraviti.
Pozdrav |
[ chachka @ 31.08.2007. 23:46 ] @
Na šta konkretno misliš kada kažeš da je cenovnik postavljen u tablici? Da li se radi o cenovniku koji je dat za download u excel fajlu, ili se radi o tekstu na stranici koji je formatiran u tabličnom obliku, ili o nečemu sasvim trećem?
[ Kazo1 @ 31.08.2007. 23:56 ] @
Mislim na usporedbu ove tabele
http://backsla.sh/betamax
Cijene se mijenjaju svaki dan i trebao bi iz tog cijenika izvuci cijene koje su promjenjene.
Mislim da bi neki program mogao usporediti recimo danasnji i jucerasnji cijenik ....
[ chachka @ 01.09.2007. 00:27 ] @
Sorry zbog slovnih grešaka. Vežbao sam slepo kucanje :)
[ Kazo1 @ 01.09.2007. 00:37 ] @
Sorry na smetnji.
Nema problema, naci cu vec nekako nacin.....trajace malo duze....no nema veze.
Pozdrav i LN
[ Kazo1 @ 09.09.2007. 16:26 ] @
Molim moderatora da obrise temu . Problem sam rijesio pa mi se cini da vise nema potrebe za ovom temom.
Pozdrav
[ momsab @ 09.09.2007. 16:44 ] @
a da nam objasnis kako?
nije ES salter za usluge a ovo je zanimljiv problem
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.