[ 1978 @ 28.08.2007. 15:05 ] @
| Pozdrav,
Jel ima neko resenje problema gde access stampa izvestaj na vise papira iako sve stane na jedan papir. Odnosno uvlaci prazne papire i tek na cetvrti istampa ono sto treba, dok su prva tri prazna.
A drugi problem je sporo stampanje iz access-a, dok iz word-a istampa veom brzo a iz aceesa sporo iako ima vrlo malo podataka.
p.s. kako se deaktivira startup pri pokretanju access fajla, koja je kombinacija tastera. Znao sam, ali je bilo davno.
|
[ BreakBoy @ 31.08.2007. 00:25 ] @
Prvi problem
-------------------------------
Ne znam da li je tvoj problem slican mom al ovako sam ga ja rijesio. Uglavnom, design izvjestaja ne smije ti prelaziti granice margina koje stimas u Page Setup (kad radis "preview" izvjestaja) ili koje od objekata koje korsitis (mislim na text box-ove, labele itd, pa i linije) jer tada ako ti nisu u granicama margina preslika se višak istih na novu praznu stranicu. Eto pokušaj se s tim malo zabaviti. Pogledaj u properties izvještaja da vidiš koliki je i uporedi s marginama. Ako ti to nije uzrok praznih stranica, pogledaj da li su ti gore navedeni objekti preblizu kraja ljeve ili desne strane (zavisno o podešenosti stranice).
sorry, ne mogu se vise nista sjetiti da bi moglo prouzrokovati tvoj problem, pocetnik sam
Drugi problem
-------------------------------
Ne znam da li misliš na držanje "Shift" tipke na tasteru pri otvaranju baze? Et onda ak je to. hehe :)
[ 1978 @ 31.08.2007. 12:19 ] @
Nema sta, potpuno si mi resio problem. To ti je iskustvo, caba znanje. Resio si me citanja i lupanja glave u zid. Za sturtup i ja mislim da je shift.
Hvala ti za ovo malo ali za mene vredno.
p.s. jesi li imao problem da ti se iz access-a sporo stampa. Ja stampam malo podataka na obrasce ali je sporo neverovatno, izludjujuce?
[ savkov @ 31.08.2007. 14:12 ] @
Nisi nam napisao koji stampac koristis ako je iglicni probaj da izaberes neki font koji ima sliku stampaca ispred naziva fonta.
[ 1978 @ 31.08.2007. 18:34 ] @
HP all in one, ink jet
Cuo sam da je mozda u pitanju interna memorija stampaca
Probacu ovo sto si mi rekao
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.