[ Tudfa @ 29.08.2007. 12:01 ] @
Pozdrav,
da li postoji neka php funkcija koja konvertuje kodove tipa & u odgovarajuci karakter ?

Stvar je u tome sto su mi ulazni podaci cesto u obliku :

'rec1 & rec2' a ne
'rec1 & rec2' kako bi ja zeleo da to bude sacuvano u bazi ...

Ako nije pozeljno da se podatak sacuva sa kodiranom vrednoscu onda bih pisao funkciju koja ce
sve da obavi (da pronadje podstring i da ga zameni odgovarajucim karakterom) .
A ako ima funkcija koja kovertuje onda bi moj posao samo bio da nadjem podstring (kodiranu vrednost) a php uradi ostatak...

Ima li jednostavnijeg resenja za ovo ? Help

[ Nemanja Avramović @ 29.08.2007. 12:43 ] @
Pazi, ako su ti svi karakteri u formatu &#BROJ;, možeš da parsiraš string i da pokupiš brojeve, a onda ceo HTML entitet da menjaš sa chr(BROJ); - možda uspe

A ako ti je & umesto &, onda možeš da koristiš reverznu htmlspecialchars funkciju.
[ Tudfa @ 29.08.2007. 14:32 ] @
Da , funkcija htmlspecialchars_decode() bi resila samo problem sa oblikom tipa & itd .

Prvo resenje bi odgovaralo u potpunosti , a na moju srecu nashao sam

funkciju (trazim je vec dva dana), koja ostvaruje sama prvo resenje a zove se mb_convert_encoding() .

Tako da kada je ulazni podatak u obliku 'nesto & nesto' , sto je cest slucaj ako se podaci uzimaju

sa drugih internet stranica , kada se obradi sa mb_convert_encoding() postaje 'nesto & nesto' ,

tako da ne moramo sami da parsujemo , pa ko voli nek izvoli : http://www.php.net/manual/en/function.mb-convert-encoding.php

Hvala na brzom odgovoru ...