[ terzaqwe @ 29.08.2007. 20:51 ] @
| Znaci ovako
Imao sam instaliran kubuntu i xp. Onda sam obrisao xp i instalirao vistu. Medjutim sada ne mogu da pokrenem ku
buntu. Dobro , izmenicu malo boot.ini i zavrsiti posao, ali javio se problem, na visti uopste nema boot.ini fajla?! Zapitao sam se kako
se uopste podesava butovanje na visti , koliko sam ja skontao sve se radi preko bcdedit-a (boot configuration data edit ) , ali zam tu zabagovao
i nemam pojma sta dalje da radim , tamo postoji gomila nekih opcija koje nikada ranije nisam koristio , ima li neko ideju kako da namestim
da biram sta da pokrecem ? |
[ Milan Gligorijevic @ 29.08.2007. 21:03 ] @
Pre ćeš dobiti odgovor ovde nego u windows desktop forumu.
Ako ti je bcdedit komplikom postoje i jednostavnija rešenja. Programi Vista Boot Pro i Easy BCD. Nisam siguran da li je moguće dodati kubuntu pomoći ta dva programa ili preko bcdedit-a, ali za svaki slučaj probaj, ništa te ne košta.
[ Goran Mijailovic @ 29.08.2007. 21:43 ] @
Citat:
Imao sam instaliran kubuntu i xp. Onda sam obrisao xp i instalirao vistu. Medjutim sada ne mogu da pokrenem ku
buntu.
Obrisao si LILO ili grub loader ili koji je vec na Kubuntu-u?
Korisna tema je:
http://www.elitesecurity.org/t234166-0#1407867
ili
http://www.elitesecurity.org/t246991-0#1486226
[ terzaqwe @ 30.08.2007. 15:23 ] @
Jos uvek nisam uspeo da pokrenem linux. Narezao sam onaj fajl " knoppix_5.1.1_plus_sgd_0.9620_demo" , bootovao ali se nista nije dogodilo.
EasyBCD mi je pomogao da napravim novi entry,ali ne mogu da pronadjem particiju na kojoj mi je linuks ,
sada ima dva entry-ja i oba mi se butuju sa c particije.Linuks Particija postoji i mogu da pregledam fajlove iz Partition Magic-a.
Probao sam i da ponovo pomocu livecd-a dodjem do linuxa ali nece , prijavi neku gresku , i predlozi mi neku boot opciju sa kojom opet nece da radi. Ima li neko neki predlog?
[ terzaqwe @ 31.08.2007. 12:50 ] @
Nasao sam neki drugi live cd i uspeo sam da pokrenem linux , ali sada ne mogu da pokrenem vistu. Pokusao sam da nesto nabudzim u onom main fajlu u grub-u ali nisam uspeo nista da uradim. Ne znam kako sad u visti da napravim novi mbr?
[ zoran_dojkic @ 31.08.2007. 14:50 ] @
[ terzaqwe @ 31.08.2007. 23:53 ] @
Uspeo sam , samo sam dodao dve linije u grub-u i sve je proradilo. hvala svima.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.