[ DjGoran @ 30.08.2007. 15:40 ] @
Učim delphi, počeo sam prekjuče. Kako da uradim sledeće: Na formi imam 10 dugmeta i edit polja (button1 ... button10, edit1 ... edit10), koji su svaki stavljeni na svoj odgovarajući panel (panel1 .. panel10). Znači, na panelu "panel3" se nalazi "button3" i "edit3". Ne znam da li ovo ima veze sa kodom koji se programira, ali eto da napomenem. Sva dugmad i edit polja su skrivena pri startovanju programa (paneli nisu skriveni), ali bih ja trebao na osnovu rezultata neke funkcije (koji će biti izmedju 1-10) da prikažem odgovarajuće dugme i edit polje. Znači, ako je rezultat funkcije 4, trebao bih da uradim button4.show; edit4.show; Medjutim, ne želim da koristim case na ovaj način: Code: case X of 1: begin edit1.show; button1.show; end; 2: begin edit2.show; button2.show; end; 3: i tako dalje... ...jer imam još takvih procedura, i sve bi to bilo zamorno za kucanje, već želim nešto kao: Code: edit%BROJ%.show; button%BROJ%.show; gde pretpostavljamo da je %BROJ% taj broj koji je dobijen iz funkcije. Dakle, kao to postići? |